Titkokat árulhatnak el a lefoglalt mobilok?

ma7 | TASR 2019. október 09., 15:25

Büntetőeljárás indult a lefoglalt mobiltelefonok ügyével összefüggésben. Több bűncselekmény gyanúja is fennáll. A rendőrség erről a közösségi oldalán tájékoztatott szerdán. Egyben létrehoztak egy munkacsoportot is az ügy kivizsgálása végett. Konkrét személyt egyelőre nem gyanúsítottak meg.

„A lefoglalt mobiltelefonokkal összefüggésben a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) igazgatója egy munkacsoport létrehozására adott utasítást az ügy kivizsgálása végett. A csoport tagja egy nyomozó, egy operatív munkatárs és egy elemző” – áll a rendőrségi közleményben. A munkacsoport neve „Köd”.

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) augusztusban olyan akciót hajtott végre, amely bizonyos üzenetek megszerzésére irányult. A rendőrség nem konkretizálta, hogy miféle üzenetekről van szó. A közleményből annyi derült ki, hogy korrupciós bűncselekmények, valamint hivatali hatáskörrel való visszaélés ügyében jártak el. Monika Jankovská (Smer-SD) bírónő és volt igazságügyi államtitkár önként adta át a mobiltelefonját a hatóságoknak. A rendőrségi akció állítólag kerületi és járási bírókat, valamint egy ügyészt is érintett.

Dušan Kováčik speciális ügyész a héten még nem tudta megmondani, hogy meggyanúsítanak-e valakit azok közül, akiknek lefoglalták a mobiltelefonját. Hozzátette: az ügyész már kikérte és tanulmányozza az ügyiratot, ezt követően fog dönteni.

0 HOZZÁSZÓLÁS