Sólymos László: Nem aknáztunk ki minden lehetőséget az MKP-val való tárgyalás során

ma7 | TASR 2019. szeptember 16., 11:40

Kár, hogy a Most-Híd nem használt ki minden lehetőséget az MKP-val folytatott tárgyalások során és nem egyeztünk meg a választási koalícióról – vélekedik Sólymos László környezetvédelmi miniszter, aki a Most-Híd hétvégi kongresszusán lemondott a pártban betöltött funkcióiról.

Sólymos László Fotó: TASR
Az én véleményem elejétől fogva az volt, hogy mindent meg kell próbálnunk a megegyezésért. Ugyanis a Most-Híd és az MKP együttműködése lett volna az alapja annak, hogy a kisebbségeknek és a régióknak továbbra is erős parlamenti és kormányzati képviseletük legyen”

- jelentette ki Sólymos, hozzátéve, hogy a párt országos tanácsa döntött így, ő pedig ezt tudomásul veszi.

Az új magyar politikai kezdeményezések létrejötte szerinte pontosan annak a következménye, hogy a Most-Híd és az MKP nem lépett koalícióra.

„Ha mi megegyezünk, nem lett volna egyetlen kisebbségi párt sem, amely eséllyel pályázhatott volna a szavazók voksaira. Teljesen kitöltöttük volna ezt a teret, most megpróbálják mások kitölteni”

- szögezte le Sólymos.

Azt viszont cáfolta, hogy az MKP-val folytatott tárgyalás kudarca miatt mond le pártfunkcióiról.

„Inkább arról van szó, hogy tegyek valamit a párt választási sikeréért. Az egyik lépés, hogy új emberek jöjjenek. Vannak embereink a régiókban”

- magyarázta.

Személyes meggyőződése szerint a Most-Híd választási listáját Bugár Bélának kell vezetnie, mert ő a párt legnépszerűbb politikusa. Hozzátette, hogy a párt tagja marad és a választási kampányban elsősorban környezetvédelmi témákkal akar foglalkozni.
0 HOZZÁSZÓLÁS