2018. április 21., 10:44

Smeres belharcok

Lassan odáig fajul a helyzet a Smer-SD berkeiben, hogy aktuálissá válik a kérdés: Robert Fico maradjon-e a párt vezetője vagy sem. Erről Marek Maďarič képviselő, exminiszter beszélt a TASR hírügynökségnek.

Marek Maďarič
Fotó: TASR

Azt már nem említette, hogy szerinte Peter Pellegrininek kellene-e váltania a jelenlegi elnököt. Maďarič mindenesetre nem pályázik az elnöki funkcióra, ahogy Pellegrini sem.

„A párt tagjainak nem lenne szabad tabuként kezelni ezt a kérdést” - jegyezte meg a képviselő. Úgy látszik, hogy már csak az a tény, hogy Peter Pellegrini lett a miniszterelnök, máris emelte a vele szembeni bizalmat. Ez bizonyos mértékben érintheti a párt belső életét, ahogy a tagság gondolkodását is.

Maďarič azt nyilatkozta, hogy ő maga nem szeretne a párt elnöke lenni, sőt azt is elképzelhetőnek tartja, hogy kilép a nagypolitikából, és a következő parlamenti választásokon nem is indul.

„Még csak kevés idő telt el azóta, hogy nem vagyok miniszter, egyelőre jól érzem magam, mivel több időm lett és kevesebb felelősségem. A politikai jövőmről még nem óhajtok dönteni” - mondta el az exminiszter.

Mivel szavai szerint kemény és valószínűleg viharos két év áll előttünk a következő választásokig, természetesen más forgatókönyv sem kizárt. Ami az államfői funkciót illeti, arra szintén nem kíván pályázni, de szerinte a párt sem jelölné őt. Az viszont nyugtalanítja, hogy meglehetősen gyenge az érdeklődés ez iránt a fontos funkció iránt.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!