Sárközy Irén fizetett magyarázata

ma7 2019. február 12., 11:53

Sárközy Irén (Most-Híd) parlamenti képviselőnő fizetett hirdetést jelentetett meg a szlovák Sme napilapban, ahol ismerteti, nem fog Robert Ficora szavazni.

Fotó: Sme

„A jellem döntött” – juthat eszünkbe azután, hogy elolvastuk Sárközy Irén (Most-Híd) fizetett hirdetését a Sme napilapban, amelyben tájékoztatja a nagyközönséget arról, támogatni fogja az alkotmánybíró-jelöltek nyilvános szavazását, de legfőképp, hogy Robert Fico nem számíthat továbbiakban szavazatára.

„Még az alkotmányjogi bizottság szavazása előtt elmondtam, hogy Robert Fico nincsen azon jelöltek között, akiket támogatni szeretnék. Szavazásom nyilvánossá tételével szeretném bebizonyítani, hogy elejétől kezdve igazat mondtam, és véleményemet nem szokásom megváltoztatni” – írja Sárközy.

Sárközy Irént óriási kritika érte, amikor éppen az ő szavazatának köszönhetően Robert Fico teljesítette a törvényben foglalt követelményeket az alkotmánybíró-jelöléssel kapcsolatban.

Sárközy továbbra is elutasítja azon vádakat, hogy éppen ő véget került Fico közelebb az alkotmánybíróság felé. Hangsúlyozta, arról, hogy Fico alkotmánybíró lesz-e vagy sem, nem egy képviselő szavazata dönt, ugyanis szavaznia kell erről a Szlovák Nemzeti Tanácsnak, illetve döntő szava lesz az ügyben a szlovák köztársasági elnöknek is.

Sárközy Irén továbbra is úgy gondolja, szavazata csak arról szólt, hogy Fico teljesíti-e a feltételeket, de nem azt jelenti, hogy támogatja Fico jelöltségét.

 „A koalíció egyedüli képviselőjeként már múlt héten nyíltan elmondtam, hogy 18 más jelölt szólított meg, nem Robert Fico. A szavazatomat tehát nem kapja meg. Tisztelem az alkotmánybíróság munkáját, és úgy vélem, az alkotmánybíróknak a legsúlyosabb kritériumokat kell teljesíteniük ami a professzionális, bírói, jogi és morális szempontokat illeti” – írja Sárközy.

0 HOZZÁSZÓLÁS