Saková: nem mondhatom a rendőreimnek, hogy nincs miből tankolni!

ma7 | TASR 2019. augusztus 25., 11:03

Ladislav Kamenický pénzügyminiszter spórolásra felszólító nyilaktozatára reagált Denisa Saková, a belügyi tárca vezetője.

Fotó: Pixabay

Saková elmondta, minisztériumuk 50 ezer embert alkalmaz, bár mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtöbbet megspórolják, ennek is megvannak a határai. A rendőrökkel például nem közölheti, hogy spróolni kell, nincs pénz lőszerre, vagy nem tankolhatnak a járőrautókba.

A minisztérium normális működését azonban minden körülmények között biztosítani kell – jegyezte meg Saková, majd hozzátette, ha találnak szabad forrásokat, biztosan segítenek a pénzügyi tárcán.

Kamenický a napokban hívta fel a tárcavezetők figyelmét, hogy kezdjenek alapos spórolásba. A gazdasági növekedés lassulása miatt a pénzügyminisztérium egyre kevesebb támogatást tud nyújtani a többi minisztériumnak, azoknak saját forrásból kell biztosítani a szükséges anyagi forrásokat – jelentette ki a pénzügyi tárca feje.

Peter Gajdoš honvédelmi miniszter szintén nem felejtette el kihangsúlyozni, mennyire spórolnak a hadügynél. Mint fogalmazott, minisztériumában "minden eurót az élére állítanak". A tárcavezető szerint minisztériuma kötelességgel tartozik a NATO és az Unió iránt is, ezek bebiztosítása kell, hogy legyen a tárca gazdaságpolitikájának fókuszpontja.

Időközben befutott Martina Lubyová, oktatásügyi tárcavezető nyilatkozata és a külügyminisztérium sajtóosztályának közelménye is. Mindkét minisztérium a fentiekhez hasonló semmitmondó nyilatkozatokkal kommentálta Kamenický kérését, bár a miniszter asszony azt közölte, valamicskét mindig tudnak spórolni, és megérti kollégája aggodalmait.
0 HOZZÁSZÓLÁS