Rossz lenne, ha Vadala politikusokkal lett volna kapcsolatban

2019. április 2., 17:32
ma7 | TASR

Peter Pellegrini (Smer-SD) miniszterelnök kijelentette, egyelőre nem akarja kommentálni az Antonino Vadala és az állami szervek kapcsolatáról szóló sajtóhíreket. Kijelentette, megvárja a bizonyítékokat. A kormányfő hozzátette, nagyon rossz lenne, ha ezek az állítások beigazolódnának.

„Türelmet kérek, hogy konkrét és alátámasztott információk alapján tájékozódhassak. Azután természetesen nyilatkozni fogok. Valóban nagyon rossz lenne, ha igaznak bizonyulnának az állítások, jelentette ki Pellegrini a Smer vezetésének munkaebédjén, és hozzátette, akkor tud állást foglalni, ha birtokában lesznek a szükséges bizonyítékok.

Vadala szlovákiai kapcsolatairól a Sme hasábjain jelent meg cikk. Az olasz férfi és a rendőrség beépített embere közötti kommunikációból a napilap szerint kiderül, hogy itteni politikusokkal volt kontaktusban.

Antonino
Fotó: TASR
Antonino

A lap értesülései szerint rendőröket, vámosokat vesztegetett meg, megkente a titkosszolgálat (SIS) embereit és akkori főnökét is. Ján Valko tagadja, hogy kapcsolatban lett volna az olasz vállalkozóval, azt a feltevést pedig, hogy információkat szivárogtatott ki neki, abszurdnak nevezte.

Kövesse facebook oldalunkat is!