Raši: Fico nem is úgy gondolta

ma7 | TASR 2019. szeptember 11., 10:15

A jövőre esedékes parlamenti választások előtt nem a pártban szerzett érdemek szerint osztogatja majd listás helyeit a Smer-SD, közölte Richard Raši, a párt miniszterelnök-helyettese.

Fotó: TASR

Raši azt állítja, a párton belül még nem beszéltek konkrét nevekről, de annyit megígérhet, olyan embereket fognak kiválasztani, akik sikerre vihetik a Smer-SD programját, azaz győzhetnek a választásokon.

A párton belül szerzett érdemek másodlagosak lesznek a lista összeállítása során.

A miniszterelnök-helyettes kitért arra is, Peter Pellegrini miért nem volt ott a párt hétfői megyei közgyűlésén. Raši szerint semmit nem jelent a miniszterelnök távolmaradása, hiszen ő maga sem tudott minden közgyűlésen ott lenni.

Meg vagyok győződve róla, hogy Pellegrini a párt alelnökeként, a Smer-SD listáján indulva vág neki a tavaszi választásoknak.

Robert Fico pártelnök Milan Mazurek ex-képviselő rasszista kijelentéseit védelmező nyilatkozatát Raši úgy kommentálta, ugyan "rossz szórendet" használt az egykori miniszterelnök, de a sajtó csak még inkább félreértelmezte a szavait. Fico valójában "nem úgy gondolta", ahogy az a médiában lejött.

0 HOZZÁSZÓLÁS