Peter Pellegrinihez fordult ez ellenzék a korrupciós ügyek miatt

ma7 | TASR 2019. október 17., 17:37

Az ellenzéki OĽaNO, az SaS és a Sme rodina elnöke csütörtökön felhívással fordult Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfőhöz, hogy közösen keressenek megoldást a rendőrség, az ügyészség és a bíróságok korrupciótól való megtisztítására. Az ellenzék egyfajta „kerekasztal” összehívását javasolja, ahol az ellenzéki és a kormánypártok megoldási javaslatokkal állnának elő, és azokat végül a parlamentben közösen, alkotmányos többséggel szavazhatnák meg.

Fotó: TASR

Ha Pellegrini nem reagál a felhívásra, az ellenzék bizalmatlansági indítványt terjeszt be ellene a parlamentben.

Igor Matovič (OĽaNO) kijelentette, az elmúlt napokban olyan súlyos információk láttak napvilágot, hogy a politikusoknak pártállástól függetlenül közös tárgyalóasztalhoz kell ülniük.

Felszólítjuk Pellegrinit, hívjon össze közös kormánypárti és ellenzéki kerekasztalt, hogy alkotmányos többséget kialakítva megtisztítsuk a rendőrséget, az ügyészséget és a bíróságokat a korrupt személyektől”

– jelentette ki az OĽaNO elnöke, hozzátéve, hogy amint felmerült a korrupció gyanúja, a rendőröket, az ügyészeket és a bírókat azonnal egyfajta „karanténba” kellene zárni, amíg hivatalosan is meggyanúsítják vagy megvádolják őket.

„Olyan alkotmánytörvényre van szükség, amellyel fel tudunk lépni a legmocskosabb ügyekben” - mondta Richard Sulík, az SaS elnöke. Boris Kollár (Sme rodina) szerint vissza kell adnia az emberek jogállamiságba vetett hitét, a Gorilla-ügyet pedig ki kell vizsgálni, mert egy szörnyűséges méreteket öltött „polip”.

Össze kell fognunk, pártállástól függetlenül, beleértve a Smert is, és bíróság elé állítani ezeket a korrupt banditákat”

– tette hozzá Kollár.

0 HOZZÁSZÓLÁS