2019. november 15., 16:28

Pellegrini szerint nem fogják újra megszavazni az 50 napos moratóriumot

Peter Pellegrini (Smer-SD) úgy véli, hogy a képviselők nem fogják megtörni Zuzana Čaputová államfő vétóját az 50 napos moratóriummal összefüggésben. A miniszterelnök ezt a Rádio Expres műsorában jelentette ki pénteken. Čaputová korábban visszautalta a parlamentnek újratárgyalásra a választási törvény módosítását.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Feltételezem, hogy ez a törvény már nem fog kapni 76 szavazatot. Ennyi kellene az elnöki vétó megtöréséhez

– pontosított a kormányfő. Hozzátette:

a koalíciós képviselőknek meg kell fontolniuk, hogy nyíltan együtt akarnak-e működni az ĽSNS párttal a vétó megtörése érdekében.

A megvétózott törvény értelmében a parlamenti választások előtti 50 napos időszakban nem tehetnék közzé a közvélemény-kutatások eredményeit. Pellegrini megjegyezte, nehéz logikát találni ebben az intézkedésben.

A kormányfő megerősítette azt is, hogy a novemberi ülésen ismét a parlament elé terjesztik a kórházreformot, és szavazni is fognak róla.

Kilátásba helyezte továbbá, hogy az igazságszolgáltatásról szóló módosítás is a parlament elé kerülhet.

Szeretném bejelenteni, hogy a kormány valószínűleg rövid időn belül jóváhagyja a törvénycsomagot, amelyet gyorsított eljárás keretében fogunk a parlament elé terjeszteni, mivel valószínűleg már csak egy ülésre kerül sor. Nem végződhet úgy ez a történet, hogy mi szakszerűen dolgozunk, aztán a parlamentben valaki azt mondja, hogy nekünk ez nem tetszik

– zárta a kormányfő.

Arra a kérdésre, hogy a választások után készül-e pályázni a Smer pártelnöki pozíciójára, Pellegrini azt válaszolta:

ez attól függ, hogy mekkora támogatást fog kapni a választóktól és a Smer tagjaitól.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.