Pellegrini odafigyel az új rendőrfőnök kiválasztására

ma7 | TASR 2018. április 26., 11:05

Az ideiglenes országos rendőrfőkapitány egy olyan ember lesz, „aki nem ébreszt kételyeket a társadalomban, és nem lesz kapcsolata érdekcsoportokkal vagy politikai pártokkal” - ígéri a kormányfő.

Fotó: TASR

Peter Pellegrini (Smer-SD) kormányfő személyesen fogja felügyelni, Denisa Saková (Smer-SD) új belügyminiszterrel pedig megbeszéli az új országos rendőrfőkapitány kiválasztását. Tibor Gašpar addig marad a posztján, amíg az új szabályok szerint meg nem választják az új országos rendőrfőkapitányt.

Az ideiglenes rendőrfőnök – Tibor Gašpar távozása után – a testületet az új rendőrparancsnok kinevezéséig fogja vezetni. Az új vezetőt már új szabályok szerint választják meg.

Pellegrini minderről azután nyilatkozott, hogy Kiska kinevezte Sakovát belügyminiszternek. Saková ígéretet tett arra, megpróbálja elérni, hogy az emberek ismét bízzanak a rendőrségben.

Az új belügyminsizter megerősítette, hogy több jelöltje is van az országos rendőr-főkapitányi funkcióra. „Egyelőre nem akarok neveket mondani, személyesen akarok velük találkozni, hogy meghallgassam az elképzeléseiket és stratégiáikat, majd ez alapján szűkítem le a jelöltek körét” – közölte Saková. Hozzátette: A konkrét névvel kapcsolatban a kormányfő tanácsát is kikéri.

Pellegrini és Saková arról biztosított, hogy az ideiglenes országos rendőrfőkapitány egy olyan ember lesz, „aki nem ébreszt kételyeket a társadalomban, és nem lesz kapcsolata érdekcsoportokkal vagy politikai pártokkal”.

0 HOZZÁSZÓLÁS