2019. május 31., 11:33

Pellegrini: intenzívebben kell foglalkoznom a pártpolitikával - VIDEÓ

Peter Pellegrini kormányfő, a Smer-SD alelnöke úgy érzi, elérkezett az idő, amikor intenzívebben kell foglalkoznia a pártpolitikával is. Erről a közösségi hálón közzétett videónyilatkozatában beszélt. Pellegrini megjegyezte: kormányfőnek lenni nem csupán hivatalnoki, hanem politikai feladat is.

Peter Pellegrini
Fotó: TASR
Tudjuk, hogy a választók jelentős csoportja azért támogat bennünket, mivel érzi, hogy az ő érdekeit képviseljük. Ennyi év kormányzás után nem azért 20 százalékos még mindig a támogatottságunk, mert szépen tudunk mosolyogni a tévéképernyőn, hanem mert konkrét lépéseket tettünk azért, hogy az emberek jobban éljenek Szlovákiában”

- jelentette ki Pellegrini.

Leszögezte, érzi, mekkora felelősséget jelent ez, éppen ezért, ha vita van a Smerben, akkor azon lesz, hogy azt a párton belül oldják meg.

Biztos, hogy a következő hetekben megvitatunk bizonyos dolgokat a Smerben, de az elsődleges most is, mint eddig, a választópolgár lesz”

- tette hozzá a kormányfő.

Kassa megye néhány elégedetlen járási pártfunkcionáriusa levelet írt a pártvezetésének, amelyben azt kérik, hogy Robert Fico és Robert Kaliňák mondjon le a Smer-SD-ben betöltött tisztségéről, és felszólították Pellegrinit, hogy induljon a pártelnöki székért.

A Smer-SD hét megyei elnöke erre reagálva kijelentette, hogy a párt egységes, és a tervezett pártkongresszuson fognak tárgyalni a jövőjéről. A levélírók azonban rendkívüli kongresszus összehívását sürgetik.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.