cl_magyar7_029_het_2024
Pártatlan közvetítés, véres kampány és a Vatikánig sem hallatszó ima
Magyar7 - 29. száma
2019. július 5., 13:06

Pellegrini: Cirill és Metód hozta el nekünk a hitet és a műveltséget

Peter Pellegrini miniszterelnök az állami ünnep alkalmából megemlékezett a két görög hittérítőről: Cirillről és Metódról. Kifejtette: ők a régi szlovák történelem legjelentősebb személyiségei közé tartoznak.

cirill-es-metod.jpg
Fotó: Cultura.hu
Tisztelnünk kell, hogy nemcsak a hitet hozták el számunkra, hanem a műveltséget is, és ezáltal az akkori világ modern társadalmai közé emeltek bennünket.”

A kormányfő szerint segítettek abban is, hogy a korabeli politikai elit jobban megértse a saját értékbeli identitását és az általuk vezetett társadalom irányulását.

Számunkra, akik követőik vagyunk, ösztönzően hat töretlen hitük a küldetésben és alakulhattak az események bárhogyan, sosem tértek le arról az útról, amelyben hittek”

– tette hozzá Peter Pellegrini.

A miniszterelnök szerint ma is egy sor olyan kérdés áll előttünk, amely Szlovákia és Európa értékbeli és politikai jövőjét illeti. Úgy vélekedett, hogy mind Szlovákiának, mind Európának igazodnia kell ennek a két személyiségnek a kulturális-etikai üzenetéhez, amennyiben a jövőben is sikeresek szeretnének lenni.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.