2019. augusztus 8., 08:34

Pánik a Szigeten - videóval

Hatvanötezer ember előtt adott teltházas koncertet tegnap este a Szigeten Ed Sheeran, a vitán felül világsztárnak számító angol énekes, dalszerző. Bár a szervezők jóelőre jelezték, a nagy tömeg miatt lehetnek fennakadások, a kialakult tömegjelenetekre, pánikhangulatra úgy tűnik, nem voltak felkészülve.

koncert1
Fotó: pixabay.com
Nagyon sok ember volt, fel se tudtam emelni a kezem, nem hogy tapsolni... Koncert után csak hömpölygött a tömeg. A híd pedig nagyon félelmetes volt!

A koncert másnapján elárasztották a Sziget hivatalos Facebook-oldalát az elégedetlenkedő kommentek. Ugyan néhányan azt is a szervezők szemére vetették, hogy az énekes a megszokottnál rövidebb, alig több mint egy órás koncertet adott, a megfelelő szervezés és a megfelelő biztonsági intézkedések hiányát szinte kivétel nélkül minden hozzászóló felrótta a fesztivál csapatának.

Hogy ha nincsenek a higgadt pultosok akkor bekövetkezik a tragédia.

Többen arról számoltak be, hogy még a koncert előtt, megijedve a hatalmas tömegtől, kénytelenek voltak elhagyni a helyszínt. A koncert közben ez már nem mindenkinek sikerült a megszokott útvonalakon. Néhányan félelmükben a koncertteret körbeölelő bárpultokon keresztül jutottak ki a tömegből, ebben a helyi pultosok nyújtottak nekik segítséget.

Alább az Index videóján látható egy jellemző jelenet:

Rengetegen panaszkodtak a koncert utáni kiengedésnél tapasztalt problémákra is. A Sziget fő be - és kijáratának számító hídra csak nagyon lassan, csoportokban engedték fel az embereket, de így is félő volt, a híd leszakadhat a túlterhelés miatt - legalábbis ezt állítja néhány hozzászóló.

Köszönöm nektek az Ed Sheeran koncertet, amit hónapok óta vártam. Viszont élvezni nem sikerült a mérhetetlen nyereségvágyatok miatt. Kaptam kéket-zöldet, meg egy nagy adag halál félelmet!

Szerencsére komolyabb baleset nélkül ért véget a fesztivál nyitónapja, néhányan zúzódásokról, horzsolásokról számoltak be, de súlyos sérülés nem történt. A fesztivál egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt a történtekkel kapcsolatban, ha megteszi, frissítjük a cikkünket.

(A cikkben szereplő idézetek a Szigetes Ed Sheeran-koncert hivatalos oldaláról valók)

 

Megosztás

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.