2019. november 22., 12:35

Nyakunkon az influenzaszezon - A SzóBeszéd stúdiójában Kosár Kinga gyermekorvos - VIDEÓ

Itt van az ősz, itt van újra... Az ismert versrészletről az is eszünkbe juthat, hogy ismét közeleg az influenzaszezon is, pedig nem is minden lázzal, légúti bántalmakkal és rossz közérzettel járó megbetegedés influenza. A ma7 szerkesztői megpróbáltak utánajárni a témának, ezért behívták a SzóBeszéd stúdiójába Kosár Kinga gyermekorvost, akit többek között arról kérdezték, hogy hogyan tudunk megfelelően védekezni a megfázásos és vírusos megbetegedések ellen. Nézze velünk!

Nyakunkon az influenzaszezon - A SzóBeszéd stúdiójában Kosár Kinga gyermekorvos - VIDEÓ
Fotó: ma7

Térségünkben minden évben a késő ősztől kora tavaszig terjedő időszakban jelentkeznek kisebb-nagyobb influenzajárványok, melyek évenként akár több százezer megbetegedést is okozhatnak. Most még ugyan ugyan még nem beszélhetünk járványról, de jobb felkészülni rá, hiszen a rengeteg teendő mellett senki sem szeret betegség miatt ágynak dőlni. Az iskolákból és óvodákból már jönnek olyan jelzések, hogy egyre több a hiányzó gyermek, az óvodákban gyakran már a hiányzások miatt összevonnak osztályokat. Mindez arra utal, hogy indul az influenzajárvány. 

Az őszi-téli időszakban a felső légúti megbetegedések, főként a nátha és az influenza a legjellemzőbb. Mindkét betegséget vírusok okozzák, és a rájuk jellemző tünetek is nagyon hasonlóak lehetnek. Melyek a legfőbb különbségek közöttük?

Erről kérdeztük a Szóbeszéd stúdiójában Kosár Kinga gyermekorvost, aki ezen felül sok hasznos betegségmegelőzési tanácsot is elmonott a beszélgetés során.

Nézze velünk!

Megosztás
Címkék