2019. szeptember 19., 16:37

Nem hagyták jóvá a Most-Híd nemzetiségi iskolákról szóló törvényjavaslatát

Elutasították a parlamenti képviselők csütörtöki ülésükön a Most-Híd törvényjavaslatát, amely a nemzetiségi iskola fogalmának meghatározását, s az ebbe a kategóriába tartozó intézmények megjelölését indítványozta.

Szlovák parlament
Fotó: TASR
Az oktatási törvény mostanáig nem fordított kellő figyelmet a nemzeti kisebbségek iskoláinak konkrét, sajátos igényeire”

– fogalmaztak a módosítás előterjesztői, akik szerint a törvény csupán egyes rendelkezéseiben, és csak részben említi azokat a problémákat, amelyek az ilyen iskolákban felmerülhetnek.

Rámutattak, hogy a törvény jelenlegi formájában nem szabályozza a nemzeti kisebbségi oktatás feltételeit. Ezt a hiányosságot lett volna hivatott orvosolni a törvénymódosítás.

A javaslat célja a nemzetségi oktatás kereteinek, valamint azoknak a sajátosságoknak a meghatározása lett volna, amelyek ezeket az intézményeket megkülönböztetik a többi iskolától.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.