2019. október 18., 07:25

Néhány tucatnyian tüntettek Haščák háza előtt

A parlamenten kívüli Progresívne Slovensko (PS), a Spolu és a KDH csütörtökön tüntetést szervezett Jaroslav Haščák, a Penta társtulajdonosának házánál a Gorilla-ügy miatt. A megmozduláson néhány tucatnyian vettek részt.

Miroslav Beblavý, Michal Truban, Alojz Hlina
Fotó: TASR
Azt akarjuk megmutatni, hogy nem félünk az ország legnagyobb hatalmú embereitől sem, legyenek akár politikusok, akár oligarchák”

– jelentette ki Michal Truban, a PS elnöke a tüntetésen, amelyen a Gorilla-hangfelvétel részletei szóltak a hangszóróból.

A tüntetés fő jelszava a „Soha többé” volt. „Összefogunk, hogy megtörjük azt, ami itt zajlik” - mondta Miroslav Beblavý, a Spolu elnöke.

Alojz Hlina, a KDH elnöke arról beszélt, hogy ezt a tüntetést már évekkel ezelőtt meg kellett volna tartani, és mindenkit felszólított, hogy harcoljon az ország megváltoztatásáért.

A tüntetéssel az állítólagos Gorilla-hangfelvétel nyilvánosságra kerülésére reagáltak. A Penta pénzügyi csoport már korábban bejelentette, hogy feljelentést tesz a hangfelvétel nyilvánosságra hozása miatt.

A Gorilla-aktát 2011 decemberében hozták nyilvánosságra névtelenül. A hangfelvétel állítólag egy Vazov utcai lakásban készült Pozsonyban Jaroslav Haščák politikusokkal folytatott beszélgetéseiről a 2005-ös és 2006-os állami üzletek provízióiról.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.