Néha megnő a feszültség, de az a fontos, hogy a koalíció tovább működik

ma7 | TASR 2019. október 23., 07:40

Az a fontos, hogy a koalíció tovább működik, és a Koalíciós Tanács is össze fog ülni. Ezt kedden jelentette ki Erik Tomáš (Smer-SD) parlamenti képviselő Andrej Danko (SNS) házelnök nyilatkozatára reagálva. Utóbbi, miután a parlament nem fogadta el az SNS két javaslatát, kijelentette, hogy nem fog részt venni a Koalíciós Tanács ülésein.

Fotó: TASR

„Néha megnő a feszültség, de az a fontos, hogy a koalíció tovább működik” – fogalmazott Tomáš, hozzátéve: a Smer-SD támogatta az ominózus javaslatokat. A képviselő bízik benne, hogy a koalíció tevékenységét nem fogja befolyásolni az, hogy Dankót Tibor Bernaťák, az SNS frakcióelnöke fogja helyettesíteni a Koalíciós Tanács ülésein.

„Danko úr állásfoglalása is bizonyítja, hogy a koalíció tovább működhet, hiszen a Koalíciós Tanács össze fog ülni. Remélem, hogy tisztázzák ezt az egészet”– fűzte hozzá.

Azt, hogy Danko kijelentette, nem fogják támogatni a Most-Híd javaslatait, egyelőre nem akarta kommentálni.

Talán sikerül lecsillapodni, és minden rendben lesz”

– mondta.

A Smer-SD párt sajnálja a történteket. „A kormánykoalíciót három különböző párt alkotja. Sajnálattal értesültünk a kialakult helyzetről, és annak ellenére, hogy Danko úr ezt személyeskedésnek veszi, bízunk benne, hogy a két koalíciós partner közötti helyzet megoldódik” – olvasható a párt állásfoglalásában.

0 HOZZÁSZÓLÁS