2019. november 7., 10:14

Négy évet kapott a Basternák-gyilkosságban is közreműködő Vladimír Mosnár

A DKFB biztonsági cég volt emberét a pozsonyi kerületi bíróság ítélte el.

Vladimír Mosnár
Fotó: TV Markíza

Vladimír Mosnárt

súlyos testi sértésben való bűnrészességért ítélték négy év letöltendő szabadságvesztésre.

A csütörtökön tárgyalt egy korábbi ügy, még 2015 februárjában kezdődött.

Mosnárt egyszer már elítélte a pozsonyi járási bíróság tavaly szeptemberben, a vádlott azonban fellebbezett. A kerületi bíróság csütörtökön elutasította a fellebbezést, a háromtagú bírói tanács elnöke szerint a bűncselekmény elkövetése bizonyítást nyert.

Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Mosnárnak a legenyhébb végrehajtási fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a büntetését.

A vádlottat, aki január óta letartóztatásban van a Basternák-gyilkosság miatt, az Igazságügyi Rendészet és Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) munkatársai kísérték a tárgyalóterembe.

A vád szerint Vladimír M. azzal kereste meg az ismerősét, Denis D.-t, hogy egy teleszkópos gumibottal verjen meg egy orvost, és ha ez nem használna, gyújtsa fel az autóját. Fizetségként 1500 eurót ígért neki. Az ügyben összesen négy személy érintett.
A Basternák-gyilkosság ügyében is eljárás folyik Mosnár ellen

Mosnár csütörtökön nem nyilatkozott az újságíróknak sem az Alena Zs.-hez fűződő kapcsolatáról, sem a Basternák-gyilkosságról. Mosnár Alena Zs. sofőrje volt. Kettejük és egy harmadik személy, Roman O. ellen is eljárás indult a néhai ógyallai polgármester meggyilkolása ügyében. Basternákot 2010 júliusában lőtték le.

Alena Zs. ellen már vádat emeltek Ján Kuciak oknyomozó újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. Ebben az ügyben a további vádlottak Marian K. vállalkozó és három másik személy.

A Basternák-gyilkosság ügyében korábban már elítélték Štefan Kaluzot, a DKFB másik munkatársát. A hírhedt biztonsági szolgálat tulajdonosa František Borbély, a pozsonyi Sýkora-bűnbanda egyik főnöke volt. Borbélyt nyolc évre ítélték, jelenleg is börtönben van.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.