Nagyszombat megyében csaknem minden második balesetet ittas sofőr okozott

ma7 | TASR 2018. augusztus 14., 20:58

A múlt héten 19 közlekedési baleset történt Nagyszombat megyében, a tavalyi adatokkal összehasonlítva tízzel kevesebb. 2017 és 2018 32. hetében is történt egy halálos baleset a megyén belül, mégpedig a Szenicei járásban Erről Martina Kredatusová, a nagyszombati kerületi rendőrség munkatársa tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

Fotó: Rendőrség

„Riasztó az ittas vezetés okozta közlekedési balesetek száma. 19 balesetből nyolcat, vagyis csaknem minden másodikat ittas sofőr okozott” – figyelmeztetett Kredatusová.

A rendőrök a közúti ellenőrzések során összesen 3738 sofőrt és kerékpárost vetettek alá alkoholtesztnek. Különös figyelmet szenteltek a zenei fesztiváloknak, melyek a forgalom biztonsága szempontjából kockázatot jelentenek egyrészt a forgalom sűrűsége, másrészt az alkoholfogyasztás iránti intenzívebb hajlandóság miatt.

22 sofőr és 15 kerékpáros alkoholtesztje volt pozitív. 14 esetben az alkoholszonda egy ezrelék fölötti értéket mutatott, ami azt jelenti, hogy a sofőr bűncselekményt követett el azzal, hogy tudatmódosító szer hatása alatt veszélyeztetett másokat. „Ennyi volt azoknak az ittas sofőröknek a száma, akiket a rendőrség leleplezett. Kérdés, mennyien vannak, akiket nem kapnak el a rendőrök” – tette hozzá a szóvivő.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS