Miroslav Marček gyilkolhatta meg Ján Kuciakot és jegyesét

ma7 2019. augusztus 19., 12:38

Valószínűleg Miroslav Marček lőtte le Ján Kuciakot és Martina Kušnírovát. Erre mutatnak a nyomozás eredményei – jelentette ki a Bazinban (Pezinok) tartott sajtótájékoztatón a Speciális Ügyészség ügyésze.

Fotó: TASR

Néhány héten belül, legkésőbb november 27-ig vádat emelhetnek a Kuciak-gyilkosság ügyében Alena Zsuzsová, Miroslav Marček, Tomáš Szabó és Andruskó Zoltán ellen.

November végén telik le előzetes letartóztatásuk törvény által megszabott ideje, és ha vádat emelnek ellenük, nem kellene kérni annak meghosszabbítását – hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón Bazinban.

Az előzetes letartóztatásban levő négy személyt négy gyilkosság elkövetésével és további három gyilkosság előkészítésével gyanúsítják.

Perdöntő bizonyíték? Megtalálták Marček kesztyűjét, amit a gyilkosság idején viselhetett
A rendőrség birtokába került egy speciális kesztyű, amelyet Miroslav Marček, a Kuciak-gyilkosság egyik gyanúsítottja viselhetett a lövés leadásakor.

A rendőrség még nem találta meg azt a fegyvert, amellyel megölték Ján Kuciak újságírót és Martina Kušnírovát, csak a fegyver csövét sikerült lefoglalni.

Azt viszont sikerült megállapítani, hogy ki szerezte be és alakította át a fegyvert.

A Speciális Ügyészi Hivatalnak nincsenek egyértelmű bizonyítékai arra, hogy Marian Kočner rendelte meg Maroš Žilinka és Peter Šufliarsky ügyészek és Daniel Lipšic ügyvéd meggyilkolását.

Az ügyészek a sajtótájékoztatón azt mondták, ez a kérdés még nyitott.

0 HOZZÁSZÓLÁS