2019. november 6., 21:02

Lyukra futott a teljes világsajtó: nem volt gépeltérítés, a reptér elnézést kér

Az index.hu holland lapértesülésekre hivatkozva azt írja, három késsel felfegyverzett férfi megpróbált eltéríteni egy gépet a Schiphol Nemzetközi Reptéren. Az óta kiderült, tévedés volt az egész.

holland reptér
Fotó: TASR/AP
FRISSÍTÉS: A repülőtér hivatalos Twitter-fiókja egy új posztban kért elnézést a téves riasztásért. A pánikot keltő hírekkel ellentétben kiderült, hogy semmilyen gépeltérítés nem volt Amszterdam repterén. Az egyik gép pilótája véletlenül aktiválta a vészjelzőt, ezzel beindította az ilyenkor szokásos vészhelyzeti protokollt. Kiderült, semmi nem történt, minden utas biztonságban van, a lezárás feloldása után a reptér működése zavartalanul folyik tovább.

 Korábban írtuk:

Az érintett gép az Air Europa Madridba tartó esti, UX1094-es számú járata lehet. Annyit tudni csak, hogy a repteret azonnal lezárták, ezt annak hivatalos Twitter-fiókja is megerősítette, bár azon, körültekintő óvatossággal, csak egy "a fedélzeten kialakult szituációt" emlegetnek.

Semmit sem tudni ugyanakkor az állítólagos elkövetőkről, vagy arról, milyen sikerrel járt az akciójuk.

Holland források pusztán arról számoltak be, hogy az elkövetők a beszállás során próbálhatták meg uralmuk alá vonni a gépet , de a pilóták megnyomták a vészjelzőket, így azonnal leállították a "boardingot".

Az érkező gépeket ugyan engedik landolni, de a felszállásokat határozatlan időre leállították.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.