Megvan a három rendőrfőkapitány-jelölt

ma7 | TASR 2019. április 02., 19:13

A szakmai bizottságok ma három jelöltet választottak ki a belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára, és hármat az országos rendőrfőkapitányi posztra. Erről a belügyi tárca sajtóosztálya tájékoztatott.

A jelenlegi rendőrfőkapitány, Milan Lučanský az egyik jelölt Fotó: TASR

A négy rendőrfőnök-jelölt közül a bizottság a jelenlegi rendőrfőkapitányt, Milan Lučanskýt, a besztercebányai rendőrkapitányság főnökét, Ivan Piliart és a prágai rendőrségi attasét, Ivan Ševčíkot találta megfelelőnek.

A belügyminisztérium Felügyeleti Szolgálati Hivatalának igazgatói posztjára pályázó négy jelölt közül a bizottság a rendőrfőkapitány-helyettest, Martin Krčmárikot, a hivatal jelenlegi igazgatóját, Adrián Szabót és a helyettesét, Robert Zaplatíkot választotta ki.

Denisa Saková belügyminiszter az álláspályázat menetéről szóló jegyzőkönyvet 15 napon belül továbbítja a parlament védelmi bizottságának. Ez utóbbi bonyolítja le a kiválasztási eljárás következő szakaszát.

Az országos rendőrfőkapitány és a Felügyeleti Szolgálati Hivatal igazgatói pozíciójának betöltését célzó álláspályázatot február 5-én hirdette meg a belügyi tárca. Jelentkezni a pályázatra március 8-ig. lehetett. A választásra már az új szabályok szerint kerül sor. A belügyminiszter szerint a rendőrségről szóló törvénymódosítás átláthatóbbá teszi a folyamatot. Saková azt szeretné, ha az új rendőrfőnököt és a Felügyeleti Szolgálati Hivatal igazgatóját nyárig kineveznék.
0 HOZZÁSZÓLÁS