888: Megszállták a felvidéki magyar nyelvű sajtót a magyarországi ellenzéki újságírók

Matus Tibor 2019. február 08., 16:30

Hetek óta visszatérő téma az a tény, hogy a Magyarországon teljesen talajt, azaz olvasót, hallgatót, néző- és olvasóközönséget vesztett újságírók egyre nagyobb számban tűnnek fel felvidéki sajtóorgánumokban. A témával foglalkozik mind a 888.hu, mind a Figyelo.hu is.

Fotó: MTVA

"Érdekes módon a felvidéki magyaroknak szóló médiumokhoz került Magyarországról Kerényi György, volt szoci kommunikációs igazgató, ahogy az ultraliberális Veiszer Alinda, valamint az elvtelen újságíró mintaszobrának számító Stumpf András is, aki a konzervatív Heti Válasz újságírójából lett a Simicska-féle fordulat után migránssimogató balliberális acsarkodó" – vonja le sommásan a 888.hu.

A 888.hu meglátása szerint:

a Magyarországon is cikkeket írogató, de egyre jobban visszaszoruló ellenzéki újságírók a felvidéki magyar sajtóban közölt írásaikban durvábban és szélsőségesebben fogalmaznak, mint amikor anyaországi médiumokban írnak.

A 888.hu szerkesztősége úgy tudja "a magyarországi miniszterségről álmodozó Veiszer Alinda újságírónőt egy fél évre szóló szerződéssel, de csillagászati fizetésért vették fel a szlovák állami fenntartású, helyi magyar nyelvű rádióhoz, a Pátriához".

Képgalériánk:

A Figyelő bemutatja Stumpf András leigazolását és az Új Szót is

Stump András a lap szerint már hónapok óta a szlovákok csapatát erősíti. Pár hónapja ugyanis a "Heti Válasz-Mandiner-Simicska háromszögből tovább lépve, a szlovák Új Szó újságírója lett". A napilapot, annak beállítottságát, eredményeit nem értékelik, inkább a tulajdonosi hátterét boncolgatják. Viszonylag korrekt tudósítást adnak a Penta-csoport botrányairól, szerepvállalásukról a Gorilla botrányban, illetve a legújabban felmerült vádaskodásról a Kuciak-gyilkosságban való részvételről.

Stumpf András: Nem vagyok a pozsonyi Új Szó újságírója
"Noha névtelenül írt gyalázkodásokra nem szoktam reagálni, kollégáim megkértek, hogy a Figyelőben ma megjelent, rólam szóló mocskolódással mégis tegyek kivételt." Így reagált a Figyelő cikkére a Válasz Online újságírója.

A Figyelő a cikkét ezekkel a sorokkal zárja:

Hogy a fentiekből mi igaz, azt a nyomozóhatóságok feladata eldönteni, mi semmiképp sem szeretnénk pálcát törni senki felett. Ahogy Stumpf András felett sem, aki a Penta-csoport által fizetve, előszeretettel tűzi a pennája hegyére a magyar közéletet vagy a politikai helyzetet. Hogy mindezt kinek a megbízásából teszi, azt olvasóink ítéletére bízzuk.
1 HOZZÁSZÓLÁS