Megjelent a Carissimi idei második száma

ma7 2018. április 23., 19:07

Megjelent a Carissimi idei második száma. A kéthavonta megjelenő lapban ezúttal is színes beszámolókat, hasznos tanácsokat olvashatnak.

Fotó: carissimi

A tartalomból:

A szenvedés értelméről ír Az igazgyöngy csodája című jegyzetében Rácz Jolán. Dr. Kiss László dolgozatából megtudhatjuk, hogy bár a nyitrai születésű Szondi Lipótot elsősorban az általa megalkotott sorsanalízisről ismerik, a fogyatékos értelem kutatója is volt. Arckép című rovatunk vendége Köböl Tibor szociális tanácsadó. Ondrejcsák Eszter a hallássérült munkavállalók elhelyezkedési esélyeivel foglalkozik.

Nemzetközi konferenciát tartottak Cipruson a Parkinson-kórban szenvedőket érintő beszédérthetőség-zavarokról. Az ott elhangzottakról Cséfalvay Zsolt logopédiaprofesszor tájékoztat. Baráti és szakmai kapcsolat a logopédián keresztül a címe Kozma Szabolcs írásának. Strédl Terézia az iskolaérettségről és az iskolai integrációról ír. Ugyancsak az integráció a témája Csivre Zsuzsanna cikkének.

Megalakult a Speciális Fejlesztő Szakmák Országos Társulása – az eseményről Barthalos Réka ad hírt. Hóka Tímeától megtudjuk, honnan ered az Achilles-futás, és beszámolunk a szlovákiai sportolóknak a téli paralimpiai játékokon aratott sikereiről. Molnár Ildikó az autizmussal élők munkavállalását segítő projekt eredményeit ismerteti.

Ismét jelentkezik Boros Dóra Barbara pszichológus tanácsadó rovata.

Megemlékezünk a közelmúltban elhunyt Szabó Rezsőről, aki ott volt a Carissimi Nonprofit Alap indulásánál, és tíz éven át részt vett a munkájában. Sztakó Zsolt Stephen Hawkingtól búcsúzik.

Ebben a számban is van magyar–szlovák és szlovák–magyar szójegyzék.

A kiadvány ingyenes, elektronikus változata letölthető a www.carissimi.sk honlapról.

Képgalériánk:
Fotó: Carissimi

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS