Marian Kočnert átvitték a nyitrai börtönbe

ma7 | TASR 2019. szeptember 11., 11:58

Marian K. vádlottat és terheltet áthelyezték a lipótvári büntetés-végrehajtási intézetből a nyitraiba (Nitra) – közölte szerdán Marek Para, Marian K. ügyvédje. Állítása szerint az áthelyezésre kedden, az esti órákban került sor.

Fotó: TASR

Para továbbra is azt az álláspontot képviseli, hogy ha az ügyfelét a lipótvári börtönben tartják fogva, akkor a főtárgyalásokat is itt kellene tartani, vagy – gazdasági okokból – Marian K. vádlottat át kellene helyezni a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol jelenleg folynak a tárgyalások.

A Specializált Büntetőbíróság szenátusa kedden elvetette az ügyvéd arra vonatkozó javaslatát, hogy ügyfelét, Marian K. vádlottat helyezzék át a pozsonyiba börtönbe, ahogy az ügyvéd azon indítványát is, hogy a tárgyalásokat a továbbiakban Lipótváron tartsák. A szenátus döntése értelmében az egyes felek képviselői nem tájékoztathatják a nyilvánosságot Peter Tóth vallomásának azon részleteiről sem, amelyek a váltóhamisítási üggyel függenek össze.

Az ügyben október 17-én folytatódik a tárgyalás a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben.

Jövő péntekre tűzték ki a tárgyalást a Pozsony II Járási Bíróságra Silvia Volzová meggyilkolásának megrendelése ügyében. Utóbbival a Markíza TV volt elnökét és Volzová volt üzlettársát, Pavol R.-t vádolják. A további vádlottak a szlovák alvilág jelentősebb alakjai. Ebben az ügyben Marian K. csupán tanú. A tárgyalásra szintén a pozsonyi büntetés-végrehajtási intézetben kerítenek sort.

Marian K. vádlottat tavaly június óta Pozsonyban, Lipótváron, Besztercebányán, majd ismét Lipótváron tartották fogva.

0 HOZZÁSZÓLÁS