2019. október 17., 19:07

Már a bíróságon Marian K. összes Threema-üzenete

Ján Šanta, a Speciális Ügyészség ügyésze újabb részeket adott át a bíróságnak Marian K. Threema-alkalmazás segítségével küldött állítólagos üzeneteiből. Šanta közlése szerint a Markíza-váltók ügyét tárgyaló Speciális Bíróságnak most már a teljes kommunikáció a rendelkezésére áll.

Rusko - Markíza - váltó
Fotó: TASR

A csütörtöki tárgyalási napon tanúként hallgatták meg Pavol R. vádlott volt feleségét, Viera Ruskovát, továbbá a Technopol-ügy egyik vádlottját, Jozef D.-t, valamint a Forza produkciós ház volt tulajdonosát, Ján Kováčikot, aki jelenleg a Szlovák Labdarúgó-szövetség elnöke.

A tárgyalás október 28-án folytatódik Sylvia Klaus-Volzová meghallgatásával. Ő Pavol R. üzlettársa volt a Markíza televízióban. Pavol R.-t egy másik eljárás keretében azzal vádolják, hogy meg akarta öletni Volzovát.

A vád szerint Marian K. és Pavol R. egy további vádlottal, Štefan A.-val – akinek ügyét külön tárgyalják – négy hamis váltót készített. Marian K.-t Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának megrendelésével, továbbá a Gatex társaság perében hűtlen kezeléssel is gyanúsítják.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.