Itt vannak a PS-Spolu magyar platformjának jelöltjei

ma7 | TASR 2019. november 08., 07:16

A Progresszív Szlovákia - Együtt koalíció szokásához híven ismét Komáromban haknizott. Bemutatták a hetekkel ezelőtt belengetett magyar platformjuk jelöltjeit.

Ezek, a Szlovák Hírügynökség tájékoztatása szerint, a következők: Illés Claudia, Angelika Hájniková, Rácz Noémi, Forró Tibor, Kárpáty Ernő, Kovács Jaroslav, Miške Tomáš, Halász Norbert és Martin Dubéci.

„A PS-Spolu polgári értékek alapján szerveződő politikai erő, amelyben a magyaroknak is helyük van. Nemcsak hogy azonos jogokat akarunk garantálni a magyaroknak, hanem megérteni, hogy mi foglalkoztatja őket és mik a gondjaik” – jelentette ki a tömörülés két társelnöke, Michal Truban és Miroslav Beblavý.

Kárpáty Ernő, a magyar platform alelnöke ahhoz szeretne hozzájárulni, hogy a magyar kisebbség teljesen egyenjogú partner legyen az országban. „Szeretnénk elérni, hogy minden téren megszűnjön a déli régiók diszkriminálása” – jelentette ki Kárpáty.

A PS-Spolu magyarul is bemutatta választási programját a rendezvényen, amely két nyelven, szinkrontolmácsolással zajlott.

0 HOZZÁSZÓLÁS