Lopott videóval kampányol Sargentini, börtön járhat érte

ma7 2019. április 20., 11:31

A V4NA Nemzetközi Hírügynökség szerint a GroenLinks, vagyis a Baloldali Zöldek Judith Sargentiniről közelmúltban megjelent videója hemzseg a jogsértésektől, a holland baloldali párt egy olyan összevágott propagandaanyagot tett közzé, amelyben forrásfeltüntetés és felhasználási engedély nélkül használt fel több magyar médium, így a magyar köztévé archívumába tartozó, szerzői jog által védett videóanyagot.

Fotó: MTI

Alapvető, nemzetközi jogelv, hogy a más által készített videók szerzői jogi védelem alatt állnak és felhasználásuk kizárólag a jogtulajdonos írásbeli engedélyével és nevének forrásként való megjelölésével lehetséges.

Az MTVA honlapján közzétett felhasználási feltételek kifejezetten tiltják írásbeli felhasználási engedély és díjfizetés nélkül az MTVA és jogelődjei által készített videó anyagok felhasználását.

A Baloldali Zöldek az írásbeli engedély beszerzése és a felhasználási díj megfizetés helyett a propagandaanyagukban felhasznált videófelvételeken – nem sok sikerrel – megpróbálták kitakarni a bevágott videófelvételekről a Magyar Televízió csatornáinak logóit és mellőzték a forrás feltüntetését. A szándékosság és a lopás így megkérdőjelezhetetlen.

Képgalériánk:

Sargentiniék propaganda filmjükkel többszörösen megsértették az MTVA szerzői jogait, megkárosították a jogtulajdonost és a magyar büntető törvénykönyv szerint olyan bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatóak, amely miatt akár három évig terjedő szabadságvesztés is járhat.

Forrás: V4NA
0 HOZZÁSZÓLÁS