Lezárták a nyomozást Pavol R., a Markíza egykori vezérigazgatója ellen a megrendelt gyilkosság ügyében

ma7 | TASR 2018. november 17., 08:56

Lezárták a nyomozást Pavol R. ügyében, amelyben a volt gazdaságügyi miniszter és Markíza-vezérigazgató a gyanú szerint megrendelte egykori üzlettársa meggyilkolását.

Pavol R. és Marian K. Fotó: TASR

„Lezárult a nyomozás, jelenleg folyik az iratok áttanulmányozása" – nyilatkozta pénteken a TASR-nek Michal Šúrek, a pozsonyi Kerületi Ügyészség felügyelő ügyésze és szóvivője. Az iratok részletes áttanulmányozása után döntenek az ügy további menetéről.

Pavol R.-t a rendőrség a múltban azzal gyanúsította meg, hogy részt vett a volt üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolásának előkészületeiben. Az előkészületekben olyan hírhedt alvilági alakok segíthettek neki, mint 'Kýbel', a Sýkora-klán vezére, Mikuláš Č., a gyilkosságokért jogerősen elítélt besztercebányai alvilági főnök és a bűntársa, Miloš K.

Tavaly októberben a Pozsonyi Járásbíróság elrendelte Pavol R. letartóztatását, majd november végén a pozsonyi Kerületi Bíróság szabadon engedte, azzal a feltétellel, hogy felügyelet alatt marad.

Ez év februárjában a felügyelő ügyész kérvényezte, hogy bővítsék a gyanúsított letartóztatásban maradásának indokait, amit azonban a járásbíróság elutasított. Végül május végén a Kerületi Bíróság elutasította az ügyész és a gyanúsított kérvényét is.

Pavol R. volt gazdaságügyi minisztert azzal gyanúsítják, hogy 1997-ben megrendelte egykori üzlettársa, Silvia Volzová meggyilkolását.

Többen is tanúskodtak ellene, többek között Mikuláš Č., a besztercebányai alvilág vezére. A pozsonyi Kerületi Bíróság május elején elrendelte, hogy a vádlottnak felügyelet alatt kell maradnia, elektromos karkötőt kell viselnie, illetve hogy tilos külföldre utaznia.
Jelenleg eljárás folyik ellene a Markíza hamis váltóinak feltételezett aláírása miatt.

Marián K. vállalkozó, aki szintén gyanúsított a váltóhamisítás ügyében, továbbra is letartóztatásban marad. A döntést a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság hozta meg csütörtökön (11. 15.). A vállalkozó most másodszor próbálta meg elérni a szabadlábra helyezését.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS