2019. május 6., 12:28

Lacza Tihamért kitüntették

Rangos elismerésben részesült ma kollégánk, a nagy tudású, köreinkben valóságos polihisztorként szeretett és tisztelt Lacza Tihamér, aki a Magyar Tudományos Akadémia Akadémiai Újságírói Díját vehette át Budapesten.

Lacza Tihamér - kitüntetés
Fotó: Facebook / Lacza Gergely

A bátorkeszi születésű Lacza Tihamér a prágai Károly Egyetemen végzett, majd ezt követően elmerült a tudomány és publicisztika világában és mindkettőt magas szinten műveli mind a mai napig.

Igazán gazdag életpályát tudhat maga mögött. Hosszú évekig volt a Hét nevű kulturális lap főszerkesztője, majd később a Pátria Rádióhoz igazolt. Számos publikációt adott ki eddig és fáradhatatlanul dolgozik újabbakon. Egy időben a Selye János Egyetemen is tanított és az elmúlt évtizedek során rengeteg értékes előadást tartott.

Bár Tihamér eredeti szakterülete a kémia, olyan élvezetes módon tud írni és beszélni az összes tudományokról, a történelemről, hogy azt a laikusok is megértik. Nincs olyan téma, amihez ne tudna érdemben hozzászólni. A Magyar7 olvasói hetente találkozhatnak nagyjainkat bemutató írásaival a lap hasábjain.

A díjhoz médiacsaládunk nevében szívből gratulálunk.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!