Kuciak-gyilkosság: tanúvallomást tett Andruskó Zoltán

ma7 | TASR 2019. szeptember 12., 06:52

Štefan Neszméry, a vádlott ügyvédje megerősítette, Hogy Andruskó Zoltán tanúvallomást tett a besztercebányai Büntetés-végrehajtási Intézetben Ján Kuciak és jegyese gyilkossági ügyében, illetve Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka ügyészek, valamint Daniel Lipšic ügyvéd meggyilkolásának az előkészítésével kapcsolatban.

Fotó: pluska.sk
Zoltán A. esetét külön eljárásban vizsgálják, ezért még egyszer vallomást kellett tennie. Most már tanúként”

– közölte Neszméry.

Az ügyvéd szerint a Ján Kuciak gyilkossági ügyében folytatott nyomozás lassan a végére ér.

A gyanúsítottak letartóztatását november 27-ig hosszabbították meg. Addigra vádat emelnek ellenük”

– magyarázta. A nyomozás állásáról nincsenek pontos információi. Az összefoglaló jelentést még nem kapta meg.

Kuciak-gyilkosság: Felfüggesztik az Andruskó elleni büntetőeljárást?
Az RTVS információi szerint Andruskó Zoltánt külön eljárásban hallgatják ki. Az ügyész feltételesen felfüggesztheti az ellene folyó büntetőeljárást, vagy akár megegyezéssel is lezárhatja az ügyet.
Zoltán A-t eddig Alena Zs-vel együtt azzal gyanúsították, hogy a közvetítő szerepét töltötte be Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová gyilkossági ügyében. A gyanúsítottak között van még Miroslav M., aki beismerte a gyilkosságot, illetve Tomáš Sz., aki segíthetett a gyilkosság végrehajtásában. A gyilkosság megrendelésével Marian K-t gyanúsítják.

A belügyminisztériumi felügyelőség nyomozója ezenkívül két ügyész és egy ügyvéd meggyilkolásának az előkészítésével is gyanúsítja Alena Zs-t, Tomáš Sz-t, Miroslav M-et és Zoltán A-t. Név szerint Peter Šufliarskyról, Maroš Žilinkáról és Daniel Lipšicről van szó.

0 HOZZÁSZÓLÁS