2019. szeptember 12., 06:52

Kuciak-gyilkosság: tanúvallomást tett Andruskó Zoltán

Štefan Neszméry, a vádlott ügyvédje megerősítette, Hogy Andruskó Zoltán tanúvallomást tett a besztercebányai Büntetés-végrehajtási Intézetben Ján Kuciak és jegyese gyilkossági ügyében, illetve Peter Šufliarsky és Maroš Žilinka ügyészek, valamint Daniel Lipšic ügyvéd meggyilkolásának az előkészítésével kapcsolatban.

Andruskó zoltán
Fotó: pluska.sk
Zoltán A. esetét külön eljárásban vizsgálják, ezért még egyszer vallomást kellett tennie. Most már tanúként”

– közölte Neszméry.

Az ügyvéd szerint a Ján Kuciak gyilkossági ügyében folytatott nyomozás lassan a végére ér.

A gyanúsítottak letartóztatását november 27-ig hosszabbították meg. Addigra vádat emelnek ellenük”

– magyarázta. A nyomozás állásáról nincsenek pontos információi. Az összefoglaló jelentést még nem kapta meg.

Zoltán A-t eddig Alena Zs-vel együtt azzal gyanúsították, hogy a közvetítő szerepét töltötte be Ján Kuciak újságíró és jegyese, Martina Kušnírová gyilkossági ügyében. A gyanúsítottak között van még Miroslav M., aki beismerte a gyilkosságot, illetve Tomáš Sz., aki segíthetett a gyilkosság végrehajtásában. A gyilkosság megrendelésével Marian K-t gyanúsítják.

A belügyminisztériumi felügyelőség nyomozója ezenkívül két ügyész és egy ügyvéd meggyilkolásának az előkészítésével is gyanúsítja Alena Zs-t, Tomáš Sz-t, Miroslav M-et és Zoltán A-t. Név szerint Peter Šufliarskyról, Maroš Žilinkáról és Daniel Lipšicről van szó.

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.