2019. szeptember 23., 12:01

Kmotrík bajban van: megsérthették a közbeszerzési törvényt

Ivan Kmotrík és menedzserei áthághatták a közbeszerzési törvényt a Slovan-stadion audio-vizuális technikájának beszerzése során. Kmotrík fellebbezett a Közbeszerzési Hivatal tanácsánál.

Ivan Kmotrík
Fotó: TASR

A szlovák válogatottnak is otthont adó nemzeti stadion építése még mindig nem fejeződött be teljesen, az utómunkálatok jelenleg is zajlanak, de már sikerült egy remek kis botrányt a nyakukba venniük.

A Kmotrík által tulajdonolt kivitelező cég menedzserei könnyen lehet, hogy törvényt sértettek, amikor a stadion hang- és fénytechnikáját, illetve azok kábelezését beszerezték.

A Hivatal vizsgálatait és döntését egyelőre nem hozták nyilvánosságra, mert Kmotrík fellebbezést nyújtott be. A DenníkN hírpotál információi szerint apróbb hiányosságokról lehet szó, nem valószínű, hogy komolyabban megsértették volna a tendereztetésre vonatkozó törvényeket.

Az ügy pikantériája, hogy a Közbeszerzési Hivatal hattagú tanácsa, amely a fellebbezést vizsgálni kénytelen, várhatóan nem fog tudni döntést hozni, legalábbis nem teljes létszámban.

A hat főből ugyanis ketten személyesen is érintettek, az egyikük a kivitelező cég egyik vezetőjének felesége, míg másikuk annak ügyvédje.

Megosztás
Címkék