2018. november 28., 17:20

Kiska fogadta Malina Hedviget - VIDEÓ

A napokban lezárták Zsák Malina Hedvig hamis tanúzási ügyét, ma pedig Andrej Kiska szlovák köztársasági elnök fogadta a magyar hölgyet.

Malina-Kiska
Fotó: prezident.sk

Az elnök egy videót közölt a találkozóról, amelyben bírálta a szlovák hatóságok eljárását az ügyben, amelyet végül Magyarországon tudtak lezárni. Egyúttal kifejezte, nem akar bírót vagy védőt játszani, mert ez nem az elnök feladata.

Kiska szerint ugyanakkor olyan rendőrségre van szükség, amelynek működésébe nem szólnak bele a politikusok, hogy többé hasonló eset ne fordulhasson elő.

„Ma találkoztam Zsák Malina Hedvig asszonnyal. Sajnos meg kell állapítanom: ez az eset szomorú példája annak, hogy az állam kudarcot vallott az egyik legalapvetőbb feladata, az igazságszolgáltatás biztosítása terén. 12 évig tartó nyomozást követően nehéz az igazságról beszélni. Főleg azután, hogy Zsák Malina Hedvig évekig politikai támadások célpontja volt, és megaláztatásban részesült, amiért a Belügyminisztérium és a rendőrség korábbi vezetése felelős. Nem akarok ebben az ügyben sem bíróként, sem ügyvédként, sem vádlóként fellépni. Ez nem az elnök feladata. Az ügyet most a magyarországi ügyészségnek sikerült lezárnia. Ha bűncselekmény gyanúja merül fel, annak kivizsgálása nem válhat politikai viták tárgyává, az ügy megoldása pedig nem függhet attól, hogy az emberek egy diáklány vagy egy miniszter szavának hisznek-e inkább. Elsősorban olyan rendőrségre van szükségünk, amelynek a munkájába nem avatkoznak be a politikusok, és nem keltik azt a gyanút, hogy a bűnüldöző szervek az ő megrendelésükre dolgoznak. Azért, hogy többé soha ne ismétlődhessen meg a Malina Hedvigéhez hasonló eset.”
Megosztás
Címkék