2019. május 20., 20:13

Kiska búcsúlátogatásán méltatta Besztercebánya megye aktív politikáját

Besztercebánya megye nehezebb és bonyolultabb problémákkal küzd, mint mondjuk Nyitra megye, jelentette ki hétfőn Andrej Kiska államfő a megyeszékhelyen tett búcsúlátogatásán, miután tárgyalt a megyei önkormányzat vezető politikusaival.

Andrej Kiska
Fotó: TASR

Kiska a megyefőnökkel, Ján Lunterrel közösen szomorúan állapították meg, hogy az előző vezetés alatt a megye hanyatlásnak indult. „Az uniós alapokból nem ruháztak át több tízmillió eurót, és ez óriási kárt okozott ennek a megyének, amely egyébként sincs könnyű helyzetben, és amelynek részei a szegény déli járások is, ahol továbbra is magas a munkanélküliség” – fejtette ki az elnök.

„Azt mondják, az utak olyanok, mint a szervezetben az erek. Ha az erek a szervezet egy részében nem működnek, akkor az a testrész elhal. A megye által rendelt vizsgálat szerint a másod- és harmadosztályú, megyei igazgatású utak 43 százaléka nincs megfelelő állapotban, ez összesen 1100 kilométer. Meg kell találni a módját, hogyan számoljuk fel ezt az elhúzódó adósságot, mert máskülönben a megye nem léphet előre” – hangsúlyozta Kiska, aki Lunterrel megvitatta az oktatás és az egészségügy helyzetét is. Utóbbi területen a legnagyobb gondot a szakorvosok hiánya jelenti, főleg a kisebb városokban.

„Nagyon örülök, hogy az önkormányzat itt, Besztercebányán öt, sőt húsz évvel előre gondolkodik. Örömmel állapíthatom meg, hogy itt nem csak a következő választásokra gondolnak, hanem a gyerekeink boldogságára, illetve arra is, hogyan tud az önkormányzat saját aktív politizálással munkahelyeket vagy megfelelő egészségügyi ellátást biztosítani” – tette hozzá.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.