Kisbabákat kocsikáztató anyukákra támad a lelkibeteg férfi Pozsonyligetfaluban

Radi Anita 2019. augusztus 08., 12:04

A pozsonyligetfalui anyukákat egy lelkibeteg férfi zaklatja. Késsel a kezében járkál, és a kisbabákat kocsikáztató anyukákat fenyegeti azzal, hogy megöli gyermeküket. A rendőrség azonban mindeddig semmit sem tett az ügyben  – számolt be az esetről a Markíza TV.

Fotó: TVNoviny.sk

A lelkibeteg férfi magas, erős testalkatú, így sokan tartanak tőle, emellett kábítószerfüggő is. A pozsonyligetfalui édesanyák elmondták, ha a férfi meglátja őket, hangos szitkozódásba kezd, majd azzal fenyegetőzik, hogy megöli, agyonlövi vagy megkéseli gyermeküket.

A férfi azonban nem csak verbálisan támadt az édesanyákra, előfordult, hogy ütögette és rugdosta a babakocsikat is. Az egyik babának majdnem a fejét érte a rúgás – mesélte egy édesanya.

A riportban elhangzottak szerint a férfi már legalább 11 nőt támadott meg Pozsonyligetfaluban. Az egyik édesanya feljelentést tett a rendőrségen, de úgy tűnik, hiába. Az ügyészség elismerte, a férfi pszichés betegséggel küzdhet, ám ennek ellenére leállítottá az ellene folytatott büntetőeljárást azzal az indokkal, hogy az incidensek idején nem volt beszámítható állapotban.

A mentálisan sérült férfi végül szabadon távozhatott.

Jelenleg ugyan pszichiátriai kezelés alatt áll, de valószínű, hogy nemsokára szabadulhat. Intézményi ellátást lelkibetegek számára ugyanis csak a bíróság rendelhet el, Szlovákiában pedig még mindig nincsenek olyan intézetek, ahol a pszichés betegségekkel küzdők ilyen esetekben menedéket kaphatnának. A lakosok ezért attól tartanak, mire az illetékesek közbelépnének, késő lesz. 

Szitkozódott, majd belerúgott a babakocsiba

A pozsonyligetfalui édesanyák már fényes nappal is félnek kimerészkedni. Attól rettegnek, a támadó bármikor visszatérhet.

Az egyik édesanya elmondta, egy alkalommal a férfi elkapta karját, majd szitkozódni kezdett. Ő ekkor félrelökte, mire a férfi belerúgott a babakocsiba. A nő a gyermekét védte, miközben a férfi öklével próbálta ütlegelni a kocsit, közben azzal fenyegetőzött, megöli a gyereket.

A riportban nyilatkozó helyiek szerint a férfi kimondottan a babakocsikat tologató anyukákra támad, ha egyedül sétálnak, nem közelít feléjük.

Az édesanyák felháborodottan értesültek róla, hogy a rendőrség elengedte a férfit, azzal az indokkal, hogy beteg. Holott a pszichiáter is alátámasztotta, az illető személy kezelés nélkül a társadalomra és környezetére is veszélyt jelent.

A szóban forgó lakótelepen óvoda és alapiskola is működik, ezen kívül öt játszótér. Ezek közül már mindenhol volt a helyi lakosoknak kellemetlen tapasztalatuk a lelkibeteg férfival. Az édesanyák továbbra is a rendőrség közbelépését várják.

0 HOZZÁSZÓLÁS