2019. szeptember 19., 11:07

Kihallgatták a Penta első emberét a Kuciak-gyilkosság ügyében

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) ma kihallgatta a Penta vezérét, Jaroslav Haščákot.

201611051044270.JAROSLAV_HASCAK_1-2.jpg

Haščákot a NAKA nyitrai épületében a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban tanúként hallgatják ki.

A noviny.sk értesülései szerint Haščák reggel 8 órakor érkezett meg a helyszínre.

A Penta vezére korábban elismerte, ő maga is kommunikált a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočnerrel.

A Denník N szerint Kočner vulgáris szóhasználattal arra utalt Haščáknak, hogy egy férfi likvidálásán dolgozik.

A Penta társtulajdonosa erre azt válaszolta, majd megbeszélik személyesen.

Jaroslav Haščák azonban azt állítja, hogy az a bizonyos üzenet a Gorilla-nyomozócsoport akkori vezetőjére, Lukáš Kyselicára vonatkozott. 

Haščák, állítása szerint, kész ezzel kapcsolatban vallomást tenni a rendőrségen, sőt saját feltevése is van arról, mit rejt ez a vitatott üzenetváltás.

FRISSÍTÉS: 

Vallottam mindarról, aminek a tanúja voltam. A kérdések túlnyomó többsége arra vonatkozott, hogy milyen kapcsolatban állok Marian Kočnerrel, illetve hogy milyen kérésekkel és követelésekkel fordult hozzánk, mint médiatulajdonosokhoz. Mivel ismertük egymást, és mivel a portfóliónkhoz tartozó médiatermékek gyakran bírálták őt és a vállalkozásait, Marian Kočner viszonylag gyakran, negyedévente egyszer kommunikált velem ebben a témában. A kérdések erre a kommunikációra vonatkoztak”

– mondta közvetlenül a kihallgatás után Haščák. Hozzátette: Kočner például a Plus 7 dní és a Trend hetilapokra panaszkodott. A Penta társtulajdonosa azt válaszolta neki, hogy a média független, és a tulajdonosnak nincs lehetősége befolyásolni a megjelenő tartalmakat. A vállalkozónak azt javasolta, hogy a kéréseivel forduljon a kiadóhoz, a főszerkesztőkhöz vagy az illetékes szerkesztőkhöz.

Haščák állítása szerint a kihallgatáson nem szenteltek túlzott figyelmet annak az SMS-nek, melyben a Kuciak-gyilkosság megrendelésével gyanúsított Marian Kočner azt írta neki, hogy egy „f…kalap” kiiktatásán dolgozik.

Haščák bevallása szerint viszonylag gyakran találkozott Marian Kočnerrel.

Az elmúlt két évben nyolcszor találkoztunk, nem tudom, hogy ez sok, vagy kevés. Az esküvőmre nem hívtam meg őt, de a 30. születésnapomra rendezett ünnepségre igen, ő is meghívott engem az ötvenesére. Mióta börtönben van, nem próbálta felvenni velem a kapcsolatot”

– jegyezte meg Haščák.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.