Két szurkolót vettek őrizetbe a magyar-szlovák meccsen

ma7 2019. szeptember 11., 13:25

A hétfői, Budapesten megrendezett, Magyarország – Szlovákia labdarúgó mérkőzésen a magyar rendőrök két személyt vettek őrizetbe. Erről a magyar Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatta a TASR hírügynökséget szerdán.

Egy magyar szurkoló ellen garázdaság, egy szlovák szurkoló ellen pedig hatósági személy megtámadása ügyében indult eljárás. Rajtuk kívül a rendőrök 47 személyt igazoltattak, egy esetben bírságot is kiszabtak, a biztonsági előírások megsértése miatt. Ez utóbbiról a hatóságok nem szolgáltak bővebb tájékoztatással.

Mint arról lapunk is beszámolt: a Magyarország – Szlovákia labdarúgó mérkőzéssel összefüggésben több konzuli segítséget igénylő kérvény is érkezett a magyarországi szlovák nagykövetséghez. Ezt Juraj Tomaga, a szlovák Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma sajtóosztályának vezetője közölte. A személyes adatok védelmére hivatkozva több információt nem adtak ki.

A TASR közleménye egyébként most sem felejti el megemlíteni, hogy a magyar szurkolók egy része kifütyülte a szlovák himnuszt. A hangulatkeltéshez azzal is hozzájárulnak, hogy, ahogy tették azt korábban is, ezúttal sem írnak arról, milyen atrocitások történtek a nagyszombati odavágón. A Szlovák Labdarúgó Szövetség kifütyülést elítélő, egyébként jogos, bár kissé képmutató nyilatkozatát viszont újfent idézik.
Forrás: TASR
0 HOZZÁSZÓLÁS