Két férfit tartóztattak le a Galántai járásban ittas vezetés miatt

ma7 | TASR 2018. augusztus 09., 16:38

A rendőrség kedden két férfit tartóztatott le a Galántai járásban ittas vezetés miatt.

illusztrációs felvétel Fotó: TASR

A bősi rendőrök megállítottak egy férfit, akinél 1,21 promile alkoholt mértek. Az alkoholteszt pozitív eredménye után folytatódó ellenőrzés során az is kiderült, hogy a 49 éves férfinak 2021-ig tilos autót vezetnie. „A bírósági döntés nem egész két hónappal az eset előtt született. A rendőrök elfogták a férfit, és a rendőrség cellájába vitték” – közölte Linkešová.

Az illetékes rendőr ittas járművezetéssel és közúti veszélyeztetéssel, valamint hivatali döntés megszegésével vádolja a férfit, aki tettéért akár két év börtönt is kaphat. Az ügyben ún. szupergyors eljárásban döntenek a büntetőeljárást végző szervek. A vádlott a rendőrségi cellában marad a bírósági döntés megszületéséig.

A rendőrség szintén ittas vezetés és közúti veszélyeztetés miatt indított eljárást egy 43 éves hivatásos sofőr ellen, akinek a teherautóját Galánta és Alsószerdahely között állították meg. Az ellenőrzés során a sofőr leheletében először 0,77 mg/l, később pedig 0,78 mg/l, azaz 1,5 promile alkoholt mértek.

„A rendőrök letartóztatták a férfit, és a rendőrség cellájába vitték. A bűnösségéről és a büntetéséről a bíróság dönt. A hivatásos sofőr a törvény szerint kettőtől öt évig tartó szabadságvesztésre számíthat” – tette hozzá a szóvivő.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS