2019. november 25., 17:15

Két bíró ellen kezdeményez fegyelmi vizsgálatot a Bírói Tanács

Fegyelmi eljárás indítását kezdeményezi két bíró ellen a Bírói Tanács különbizottsága Marian Koćner és a Threema ügyében – tájékoztatott Dušan Čimo, a bizottság elnöke. Konkrét neveket nem mondott. További tájékoztatást a Bírói Tanács keddi ülésén nyújt. „További nevek is felmerültek még“ – közölte Čimo.

201712171445390.BIROSAG_1-2.jpg

Az elnők úgy tájékoztatott, hogy több bírót is meghallgattak, és felhatalmazást fog kérni, hogy a bizottság új elnökével, Elena Berthotyovával folytathassa a munkát. Čimo elnöki mandátuma ugyanis lejár.

Čimo úgy fogalmazott, a bizottság áttanulmányozta Marian Koćner Threema-üzeneteinek leiratát, és véleménye szerint itt már nem feltételezésekről van szó. Az anyagot a Nemzeti Bűnüldözési Ügynökségtől (NAKA) kérte ki a bizottság.

Több olyan bírót is kihallgatott a Bírói Tanács különbizottsága, akik kommunikáltak Marian Koćnerral a Threema alkalmazáson keresztül, vagy felmerült a nevük ezekben az üzenetváltásokban. Néhányuk telefonját hivatali jogkörrel való visszaélés és korrupció gyanúja miatt augusztus végén lefoglalta a NAKA.

Megosztás
Címkék