2019. július 17., 06:38

Kenyeres Oszkár volt a Ma7 sátor első vendége

Két beszélgetéssel megkezdődött a Ma7 médiacsalád programja kedden délután a Gombaszögi Nyári Táborban.

nagy-emese_kenyere_oszkar.jpg
Fotó: Virsinszky Tamás

Az első beszélgetésen videós kollégánk, Nagy Emese kérdezte a Hazajáró egyik ötletgazdáját, Kenyeres Oszkárt a Magyar Örökség- és Prima Primissima-díjas magazinműsor készítése során szerzett tapasztalatairól.

Kenyeres Oszkár elmondta, hogy

már kilenc epizódot forgattak a százbércű Gömörben, ahová mindig szívesen tér vissza.

Jakab Sándorral Medvesaljától kezdve Rozsnyóig barangolták be a vidéket, legutóbb Gesztetén jártak a télen, de mint mondta akad még látnivaló bőven ezen a környéken.

A beszélgetés során szó esett a Kárpát-medencei magyarság sorsáról is. Kenyeres szerint a határon túli magyar közösségek közül egyik sincs jó helyzetben, kiváltképp a felvidéki, de bizakodni kell benne, hogy ez az állapot megváltozhat.

Az erőteljes asszimiláció ellenére, még mindig nagyon erősnek és szívósnak nevezte a magyarságot, amely ilyen nagyszabású eseményt is képes megszervezni, mint a gombaszögi tábor.

Fény derült arra is, hogy merre járnak legközelebb a Hazajáró műsor készítői. A közeli terveik között szerepel Érsekújvár környékének meglátogatása, beleértve Andódot és Szímőt, kenuznak majd a Vág folyón, illetve részt vesznek a kamocsai gasztrofesztiválon is. Ezt követően még egy felvidéki túrát szeretnének őszig teljesíteni Zoboralján, a Tribecs-hegységet érintve Gímestől egészen Aranyosmarótig.

A beszélgetés végén természetesen a nézői kérdések is teret kaptak, amelyekre Kenyeres Oszkár előszeretettel válaszolt.

A Ma7 sátrának másik aznapi diskurzusán Kolek Zsolt moderálásában Huth Gergely és Dévényi István vitázott a magyarországi sajtóban tapasztalható szembenállásról. 

Kapcsolódó cikkeink

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.