Kedden az amerikai külügyminiszter érkezése miatt zárják le fél Pozsonyt

Radi Anita 2019. február 11., 11:41

Február 12-én, kedden újra nagyobb forgalomkorlátozásokra kell felkészülni Pozsonyban Mike Pompeo, amerikai külügyminiszter érkezése miatt, aki az elkövetkezendő napokban látogatást tesz Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban is.

Fotó: businessinsider.com

Múlt héten Angela Merkel, ezen a héten az amerikai külügyminiszter érkezése fogja bonyolítani a közlekedést a fővárosban. A Pozsonyi Kerületi Rendőrkapitányság széles körű forgalomkorlátozásokra hívja fel a járművezetők figyelmét.

Az első forgalomkorlátozások már kedd reggel 8:30-tól megkezdődnek, és feltehetőleg 15:00 óráig tartanak majd.

Korlátozásokra leginkább a főváros központjának-, illetve a főútvonalak környékén lehet számítani.

A rendőrség kéri azokat, akik kedden a D1-es autópályán keresztül szeretnének Pozsonyban jutni, hogy ezt legkésőbb reggel 8:30-ig tegyék meg, mivel az autópályát már csak 10:00 óra után lehet igénybe venni. Akik a délutáni órákban a D1-es autópályán szeretnék elhagyni a fővárost, ajánlatos, hogy ezt 14:00-ig tegyék meg, utána már csak 15:00 óra után lesz szabad az említett útszakasz. A nap folyamán forgalomkorlátozásokra lehet számítani több más útszakaszon is a főváros központjában.

Forgalomkorlátozások:

-Körülbelül 8:30 és 10:00 között széleskörű forgalomkorlátozás várható Pozsonyban, amikor az amerikai delegáció a pozsonyi reptérről áthalad a főváros központjába. Lezárásra kerül a D1-es autópálya, mégpedig az Aranyhomok (Zlaté piesky) és a Lafranconi híd, Botanikus utca (Botanická), Dévényi út (Devínska cesta) közötti szakaszon.

-10:00 és 14:30 között felváltva forgalomkorlátozásokra kerül sor a városközpont több útszakaszán, nevezetesen a Malom-völgy (Mlynská dolina), Búdková, Mudroňová, Védcölöp (Palisády), Hodža tér (Hodžovo námestie), Május 1. tér (Námestie 1. mája), Besztercebányai (Banskobystrická), Štefánik (Štefániková), és Óvárosi (Staromestská) utcákon.

-Feltehetőleg 13:30 és 15:00 között újra nagyobb forgalomkorlátozásra lehet számítani, amikor az amerikai delegáció a városközpontból áthalad a pozsonyi reptérre. Lezárásra kerül a D1-es autópálya az Einstein utcától (Einsteinova) a Milan Rastislav Štefánik repülőtérig.

A rendőrség arra kéri a járművezetőket, hogy ha ez lehetséges, az említett szakaszokat kerüljék el, és más útvonalakat használjanak az áthaladáshoz.

A járművezetőket továbbá arra szólítják fel, hogy az utakon fokozott türelemmel haladjanak.

Mike Pompeo február 12-én látogat Pozsonyba, ahol Miroslav Lajčák külügyminiszterrel tárgyal majd.

Pompeo ugyancsak találkozik Szlovákia elnökével Andrej Kiskaval, és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnökkel.

 

 

 

0 HOZZÁSZÓLÁS