2019. november 14., 13:38

Kalavská: A buszbaleset egyik sérültjének állapota válságos

A szerdai tragikus buszbalesetben megsérült egyik sebesültnek válságos az állapota. Az illető 18 évnél fiatalabb. Ezt Andrea Kalavská (Smer-SD-jelölt) egészségügy-miniszter közölte a csütörtöki rendkívüli kormányülés után.

Andrea Kalavská
Fotó: TASR

Hozzátette:

a balesetet követően 20 személyt szállítottak kórházba, közülük hatan már otthon lábadoznak, tizennégyen továbbra is kórházi ellátásra szorulnak. A miniszter asszony megerősítette, hogy a balesetben tizenketten vesztették életüket, közülük öten 18 évnél fiatalabbak voltak. A legfiatalabb áldozat 15, a legidősebb 70 éves volt.

Kalavská elmondása szerint csak egy sérült állapota válságos, a többiek könnyebb sérüléséket szenvedtek.

„Apróbb zúzódásokról, a szembe került idegen testekről, vagy kisebb törésekről van szó” – mondta.

A miniszter asszony hangsúlyozta, hogy a hozzátartozóknak pszichológiai és pszichiátriai segítséget biztosítanak. Egyben köszönetet mondott az orvosoknak, a mentőknek, a rendőröknek és a tűzoltóknak is, akik mérsékelték ennek a szörnyű közlekedési balesetnek a következményeit. Kalavská részvétet nyilvánított az áldozatok hozzátartozóinak.
Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.