Jankovskát alaposan kitömött zsebbel küldhették "nyugdíjba"

ma7 2019. október 21., 09:10

Az aktuality.sk információi szerint a Threema-botrányban érintett Monika Jankovská lemondatása után alaposan kitömött zsebbel távozhatott funkciójából. Az igazságügyi tárca nem árulja el mennyi pénzt kapott Jankovská, pedig a törvény erre kötelezné a minisztériumot.

Fotó: TASR

Jankovská szeptember elején, egy sértődött nyilatkozat kíséretében távozott posztjáról, megalapozatlan információkon alapuló lincselést és boszorkányüldözést emlegetett. Sokáig azért biztosan nem szomorkodhatott, mert az információk szerint komoly lelépő üthette a markát.

Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy ez önmagában csak erkölcsi normákat sért, törvényit semmiképpen. Az ex-államtitkárnak minden törvény adta joga megvolt ahhoz, hogy lelépővel távozhasson. Ahogy az aktuality.sk újságíróinak is, hogy kikérjék, mégis mekkora összeget kapott.

A minisztérium azonban egyelőre nem tett eleget törvényi kötelezettségének, nem hajlandóak elárulni a pontos összeget.

Egy rövid közleményben csak azt közölték, Jankovská az előírásoknak megfelelő summát kapott. A lap szerint körülbelül 7000 euróról lehet szó, hiszen a hivatalos fizetésének (2250) háromszorosára volt jogosult.

A tárca, törvényi kötelezettségei dacára, adatvédelmi elvekre és személyiségi jogokra hivatkozva nem hajlandó közölni, mennyi pénzt is kaphatott Monika Jankovská.

A lap újságírói panaszt nyújtanak be az eljárással kapcsolatban.

Forrás: aktuality.sk
0 HOZZÁSZÓLÁS