2018. május 3., 16:24

Izgalmas lóversenyt és nagyszerű családi programot kínál a IV. Felvidéki Vágta

Dunaszerdahely negyedszer ad otthont az ország egyik legnagyobb lovasversenyének, a Felvidéki Vágtának. A rendezvény a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is kétnapos lesz, június 22-én és 23-án valósul meg a már megszokott helyszínen, a sikabonyi reptéren. Az esemény részleteiről és programjáról ma tartott sajtótájékoztatót Hájos Zoltán, a házigazda település, Dunaszerdahely polgármestere, Bóna Erzsébet, a rendezvény főszervezője és Mikóczy Zoltán, a vágtán induló dunaszerdahelyi csapat vezetője.

Felvidéki Vágta
Médialapozó
Fotó: Felvidéki Vágta archív

Hájos Zoltán polgármester az összejövetelen hangsúlyozta, hogy a Felvidéki Vágta fontos rendezvénye nemcsak Dunaszerdahelynek, hanem az egész Csallóköznek. Hozzátette, hogy a közösségi összefogással megvalósuló rendezvény a felvidéki települések és közösségek versenye. „A vágta által bemutatjuk tradícióinkat és értékeinket. Célunk a hagyományok őrzése és a lovaglás megszerettetése. Úgy gondolom, hogy a hagyományt és a tapasztalatot nekünk kell továbbadni a fiataloknak” – mondta a polgármester. Hájos Zoltán egyúttal buzdította a településeket, minél többen jelentkezzenek, hogy minél magasabb legyen a színvonal és élesebb a verseny.

Dunaszerdahely házigazdaként 2018-ban is ott lesz a Nemzeti Vágtán

A Felvidéki Vágtán Dunaszerdahely is indít lovast, házigazdaként zöldkártyásként továbbjut a Hősök terén szeptemberben sorra kerülő XI. Nemzeti Vágtára. A dunaszerdahelyi csapat vezetője, csakúgy mint tavaly, Mikóczy Zoltán lesz.

Fotó:  Bíró Éva

„Megtisztelő feladat számomra, hogy versenylovat biztosíthatok Dunaszerdahelynek. A házigazda lovasa Osztényi Zoltán, Overdose munkalovasa lesz. A lovat még nem választottuk ki, egyelőre három kiszemelt ló van versenyben. A napokban eldől, hogy melyikkel versenyzünk. Szeretnénk a várost méltóképpen képviselni, a lehető legjobb eredményt elérni” – tájékoztatott Mikóczy Zoltán. Elmondta továbbá, hogy a ló felkészítése profi körülmények között az Alagi Versenyló Tréningközpontban történik majd.

Május 30-ig lehet nevezni

A Nemzeti Vágtára a Felvidéki Vágta első három helyezettje és Dunaszerdahely jut ki, míg a szlovák futam győztese Szlovákiát akkreditálja a Nemzeti Vágta nemzetközi futamába.

A Felvidéki Vágtára 12 település nevezhet. A jelentkezési lapok letölthetők a www.felvidekivagta.sk honlapról, nevezni pedig május 30-ig lehet. Vannak települések, amelyek hagyományosan részt vesznek a lovasversenyen, és újak is érdeklődnek. Részvételi szándékukat jelezték már Gömörből és az Ung-vidékről is. A sajtótájékoztatón részt vett Horváth Zoltán, Tallós polgármestere is. A község 2017-ben először nevezett be a versenybe. Tallóst Múcska Gergely képviselte, aki harmadik lett a Felvidéki Vágtán, így rögtön kijutott Budapestre. „Idén is biztosan benevezünk. Tallós számára tavaly a legnagyobb esemény a vágta volt. A Nemzeti Vágtán való részvétel számunkra felülmúlhatatlan élmény volt, ugyanis buszt indítottunk a faluból, hogy a helyiek egy emberként szurkolhassanak lovasunknak” – mondta a polgármester.

 Felvidéki Vágta – remek program a család minden tagjának

„Egyszerre szervezünk lóversenyt és fesztivált” – tájékoztatott Bóna Erzsébet, a Felvidéki Vágta szervezője. Elmondta, a lóverseny során a szervezők célja a biztonság betartása, a fesztivál során pedig a közönség szórakoztatása. A Felvidéki Vágtán a lóverseny nyújtotta izgalmakon túl egyéb attrakciók is várják a látogatókat.

Fotó:  Felvidéki Vágta archív

„Június 22-én este 19 órától Kálmán Imre legizgalmasabb és legkedveltebb operettjét, a Marica grófnőt láthatja a közönség. Június 23-án 11 órától rendhagyó módon, a megnyitó előtt, az Alma együttes a legkisebbeknek zenél. A gyerekeket szeretnénk a lovas hagyományokkal megismertetni, ezért számukra sok izgalmas programmal készülünk. A legkisebbeket játszópark várja korabeli játékokkal, ágyúval lőhetnek, lovagolhatnak és a kisállatkertben állatsimogatásra is lesz lehetőség. Szombaton kora délután lesznek az előfutamok, majd 18 órakor lesz a döntő, azt követően pedig ünnepélyes keretek között győztest hirdetünk. Este 20 óra 30 perctől olyan színvonalú koncerttel készülünk, amire eddig még nem volt példa. A Felvidéki Vágta történetében először nemzetközi sztárfellépő, a Thomas Anders and the Modern Talking csap fergeteges bulit” – ismertette a programot a főszervező.

Felvidéki Vágta
+5 kép a galériában
Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.