2019. október 9., 19:44

Ismét tárgyalna a Most-Híd az MKP-val

A vegyespárt ma előbb elárulta, hogy nem kér az Összefogás által felkínált együttműködésből, majd kevéssel ezután jelezték, újra tárgyalnának az MKP-val, amellyel korábban nem tudtak megegyezni.

Bugár Béla
Fotó: TASR
A Híd Országos Tanácsa a koalícióra és a koalícióról szóló tárgyalásokon megfogalmazott feltételekre mondott nemet. Az erős érdekképviselet biztosítása érdekében folytatott együttgondolkodás azonban folytatódott. Ebben a pillanatban ennek két lehetséges módja van, a Híd elnöke ezeket az elmúlt napokban vázolta"

- áll a Most-Híd közleményében.

A párt egyúttal felhívja a figyelmet Bugár Béla kijelentésére:

a múlt heti Összefogással való találkozás során megértettem, hogy az amit ezek a fiatalemberek kínálnak, nem összefogás, hanem bomlasztás. Ha így folytatjuk, a szlovákiai magyarság politikai képviselet nélkül marad.”

A vegyespárt közleménye szerint annak vezetősége ezért úgy döntött, hogy ismét tárgyalásra hívja az MKP képviselőit.

Az MKP a kiegyensúlyozott partneri viszony megteremtésében érdekelt

Az MKP reakciójában kiemeli, hogy a pártjuk számára egyértelmű és elsődleges cél a magyar egység megteremtése.

Erre adott felhatalmazást a párt tárgyalói küldöttségének az MKP Országos Tanácsa azzal a javaslattal, hogy a parlamenti képviselet elérése érdekében a leghatékonyabb megoldás, a közös választási párt létrehozásának irányába próbálja terelni a tárgyalások menetét. Amint később kiderült, ez a forgatókönyv nem valósulhatott meg, illetve a koalíció létrehozásáról folyó további egyeztetések is megfeneklettek. Most viszont úgy tűnik, hogy a Most-Híd párt átértékelte korábbi álláspontját, és hajlandó a választási párt létrehozásáról tárgyalni. A Magyar Közösség Pártja továbbra is a korrekt és kiegyensúlyozott partneri viszony megteremtésében érdekelt, legyen az két, vagy többpólusú"

- olvasható a párt sajtóosztályának reakciójában.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.