2019. július 8., 17:00

Illegális bevándorlókat fogtak el a szlovák-ukrán határon

A rendőrség az elmúlt napokban többször is fellépett az illegális migránsok ellen a schengeni határon. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

Ukrajnai embercsempészek
Fotó: facebook/PolíciaSR

Szerda (július 3.) este Harcos (Zboj) község határában az idegenrendészet tagjai 11 Afganisztánból és Vietnamból érkező illegális bevándorlót vettek őrizetbe. A megbízott nyomozó embercsempészet ügyében eljárást indított egy 23 éves, ukrajnai férfi ellen. Az illető előzetes letartóztatásban van. Amennyiben sikerül rábizonyítani a bűnösségét, héttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A szobránci (Sobrance) idegenrendészeti osztály rendőrei csütörtökön (július 4.), mintegy 12 kilométerre az ukrán-szlovák határtól, a Felsőhalas (Vyšná Rybnica) község melletti erdőben 14 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el. A bevándorlók Szomáliából és Srí Lankáról érkeztek, úti okmányok nem voltak náluk. A 23 éves, ukrajnai embercsempész ellen eljárás indult, a külföldieket kiutasítják.

Szombat (július 6.) este az Utcás (Ulič) községben szolgálatot teljesítő határőrök egy tádzsikisztáni és egy szudáni férfit vettek őrizetbe. Mindkettejüket kiutasították, vasárnap (július 7.) tértek vissza Ukrajnába.

Megosztás
Címkék