Illegális bevándorlókat fogtak el a szlovák-ukrán határon

ma7 | TASR 2019. július 08., 17:00

A rendőrség az elmúlt napokban többször is fellépett az illegális migránsok ellen a schengeni határon. Erről Denisa Baloghová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a TASR hírügynökséget hétfőn.

Fotó: facebook/PolíciaSR

Szerda (július 3.) este Harcos (Zboj) község határában az idegenrendészet tagjai 11 Afganisztánból és Vietnamból érkező illegális bevándorlót vettek őrizetbe. A megbízott nyomozó embercsempészet ügyében eljárást indított egy 23 éves, ukrajnai férfi ellen. Az illető előzetes letartóztatásban van. Amennyiben sikerül rábizonyítani a bűnösségét, héttől tíz évig terjedő szabadságvesztésre számíthat.

A szobránci (Sobrance) idegenrendészeti osztály rendőrei csütörtökön (július 4.), mintegy 12 kilométerre az ukrán-szlovák határtól, a Felsőhalas (Vyšná Rybnica) község melletti erdőben 14 illegális migránst és egy embercsempészt fogtak el. A bevándorlók Szomáliából és Srí Lankáról érkeztek, úti okmányok nem voltak náluk. A 23 éves, ukrajnai embercsempész ellen eljárás indult, a külföldieket kiutasítják.

Szombat (július 6.) este az Utcás (Ulič) községben szolgálatot teljesítő határőrök egy tádzsikisztáni és egy szudáni férfit vettek őrizetbe. Mindkettejüket kiutasították, vasárnap (július 7.) tértek vissza Ukrajnába.

0 HOZZÁSZÓLÁS