2019. március 29., 18:41

Igor Matovič távozásra szólította fel Jaromír Čižnár főügyészt

Peter Šufliarsky távozása a főügyészség első helyettesének posztjáról az első lépés az ügyészség megtisztítása felé. Ezt Igor Matovič, az OĽaNO elnöke jelentette ki pénteken, hozzátéve: Jaromír Čižnár főügyésznek is távoznia kellene. Matovič kilátásba helyezte, hogy bizonyítékokat fog nyilvánosságra hozni arról, hogy Čižnár megfélemlítette egy „szélsőségesen nagy korrupciós eset” koronatanúját. Matovič továbbá azt tervezi, hogy rágalmazás miatt feljelenti a főügyészt. Hozzátette: Čižnár a következő célpont Šufliarsky után.

201610121123150.0000000001a_igor-matovic.jpg

Matovič azért akarja feljelenteni Čižnárt, mert azzal vádolta meg, hogy fenyegette őt. Cáfolta, hogy fenyegető SMS-eket küldött volna Čižnárnak.

Az ellenzéki politikus felszólította a főügyészt, hogy

indítson fegyelmi eljárást Šufliarsky ellen, és tegye közzé az összes SMS-t, melyet Marian K.-val váltottak, illetve hozza nyilvánosságra René Vanek és Alena Zs. üzenetváltását is.

Matovič Čižnár pénteki kijelentéseire reagált. A főügyész egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy Peter Šufliarsky távozik a hivatalából. Arról is beszélt, hogy Igor Matovič, az OĽaNO vezetője, aki részleteket közölt a szóban forgó üzenetváltásból és követelte Šufliarsky távozását, hazudott a csütörtöki (3. 28.) sajtótájékoztatóján. Hozzátette: az ellenzéki politikus SMS üzeneteket küldözgetett neki, melyekben ultimátumot adott Šufliarsky leváltásával összefüggésben. A főügyész ezt zsarolásnak tekinti. A Matovič és Anton Železník közötti kommunikációval kapcsolatban elmondta: az OĽaNO vezetőjét senki sem zsarolta meg.

Anton Železník állítólag azt írta SMS-ben Matovičnak, hogy létezik egy hangfelvétel a Marian K.-val folytatott beszélgetésükről, amely a politikust „el fogja temetni”. Matovič szerint Železník ellen több büntetőeljárás is indult, vesztegetéssel gyanúsítják, és rendkívül rossz híre van. Hozzátette: nem tudta, hogy „ennyire megbízhatatlan személy” írogat neki.

Železník a Főügyészségnek azt állította, hogy az üzeneteiből a képviselő célzatosan kiragadott részeket, illetve elferdítette a tényeket. Matovič ezt elutasította, és továbbra is állítja: az SMS-ekkel meg akarták félemlíteni és fenyegették őt, csak ezt a főügyész nem veszi észre.

A sajtótájékoztatón Železník is jelen volt. Matovičot csalónak nevezte, aki összeköttetésben áll a Pentával és annak médiahálózatával, illetve azzal is megvádolta, hogy ő rendelte meg Daniel Lipšic lejáratását. Felszólította őt, hogy mondjon le a mandátumáról. Hétfőig adott időt neki, erre a napra Železník sajtótájékoztatót tervez.

Megosztás
Címkék
Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy ne maradjon le a nap legfontosabb eseményeiről!
CAPTCHA Ez a kérdés vizsgálja, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.