Idő előtt bukik a kormány?

ma7 | TASR 2019. március 22., 14:57

Peter Pellegrini kormányfő nem örül neki, hogy a kormánykoalíció kezd eltávolodni a prioritásoktól.

Fotó: TASR

Azt akarja, hogy a kabinet szakmai és professzionális munkát végezzen. Ha erre nem kerül sor, beszélni kell a koalíción belül a jövőről. Pellegrini örülne, ha a kormány kitartana a rendes parlamenti választásokig, de nem zárta ki, hogy ez nem fog sikerülni.

„Szilárdan hiszem, hogy még van mit kínálnunk, és azt szeretném, ha 2020 márciusában lennének a választások. Számomra azonban fontosabb a színvonalas szakmai teljesítmény és az emberek szolgálata. De ha erre nem lesz lehetőség, akkor foggal-körömmel kormányon maradni 2020 márciusáig, csak azért, hogy megtartsuk a hatalmat és a hivatalokat, nem lenne a legjobb Szlovákiának” – jelentette ki Pellegrini újságírók előtt.

A kormányfő szerint az emberi kapcsolatok terén minden rendben van a koalícióban, de úgy érzi, hogy kezdenek eltávolodni a prioritásoktól.

„És én olyan kormányzást, amely kezdi elveszíteni a magas szintű professzionalitás és szakmaiság jegyeit, hosszú távon nem tudok elképzelni” – tette hozzá.

A koalíciós partnerektől Pellegrini azt várja, hogy professzionálisan fognak hozzáállni a kormányzáshoz és az ország ügyeihez.

A kormányfő megígérte:

mindent megtesz annak érdekében, hogy „Szlovákiát tisztességgel elvezesse a következő parlamenti választásokig,

és hogy a kormány úgy működjön, ahogy működnie kell.” Azt fogja kérni a miniszterektől, hogy teljesítsék a feladataikat. „Ha ez valamelyik koalíciós partnernek nem fog tetszeni, meg fogjuk beszélni, hogyan tovább” – zárta Pellegrini.

A koalíciós tanácsnak több vitás kérdést is meg kell tárgyalnia, így az adók kérdését, az alkotmánybíró-jelöltek választását, vagy a katonai repülőterek korszerűsítésére nyújtandó amerikai támogatás kérdését.

0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS