2019. július 1., 10:49

Hőségriasztást adott ki a meteorológiai intézet, helyenként 37 fok is lehet

Magas hőmérsékletet és viharokat jelez hétfőre, és elsőfokú riasztást adott ki a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ).

hoseg-napszemuveg.jpg
Fotó: Life

Az elsőfokú viharjelzés Pozsony, Besztercebánya, Trencsén, Kassa, Nyitra, Nagyszombat, Eperjes és Zsolna megyére érvényes 14 órától éjfélig. „A viharokat hirtelen lezúduló eső, erős széllökések kísérhetik, és 20-40 milliméter csapadék is eshet” – közölték a meteorológusok és hozzátették, az eső miatt kiléphetnek medrükből a patakok és a folyók, helyi árvizek is előfordulhatnak.

Kassa, Eperjes és Zsolna megyében 14 és 18 óra között lesz érvényben a hőségriadó. Helyenként 33-34 fok várható. „A hőség veszélyeztetheti egyesek egészségét, ezen kívül tüzek is könnyen előfordulhatnak”- figyelmeztet honlapján a hidrometeorológiai intézet.

Pozsony, Besztercebánya, Trencsén, Nyitra és Nagyszombat megyében 14 és 18 óra között 35-37 fokos hőség is lehet – figyelmeztetnek a meteorológusok

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.