magyar7 25
A férfiasságtól az apaságig, az égszakadástól Gvadányi és Juhász Gyula Szakolcájáig
Magyar7 - 25. száma
2019. június 10., 10:23

Hőségriadót adtak ki a Csallóközre és Alsó-Zemplénre

Rendkívüli hőség várható hétfő délután az ország délnyugati és délkeleti részén. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) elsőfokú riasztást adott ki, amely délután 3 és 6 óra között lesz érvényben.

hosegriado-pixabay.jpg
Fotó: Pixabay.com

A Dunaszerdahelyi, Galántai, Vágsellyei, Érsekújvári és Komáromi járásban, valamint Alsó-Zemplénben, a Nagymihályi, Tőketerebesi, Szobránci járásokban a maximális hőmérséklet elérheti a 33 Celsius-fokot. „A magas hőmérséklet potenciális veszélyt jelent az emberi egészségre, a fizikai aktivitásokra, valamint növeli a tűz keletkezésének kockázatát is” – olvasható a SHMÚ oldalán.

Az intézet már napokkal ezelőtt figyelmeztetett, hogy a héten trópusi melegek várhatók Szlovákiában. Hétfőtől szerdáig (június 12.) az alacsonyabban fekvő területeken a levegő hőmérséklete délutánonként elérheti a 26-33 fokot, csütörtökön és pénteken pedig akár a 28-34 fokot is.

Nagyon melegek lesznek az éjszakák is. Napkeltekor 12-18 fok esedékes, a völgyekben 10 fokig süllyedhet a hőmérséklet. Csütörtökön és pénteken az ország déli részén a reggeli minimum 20 fok körül alakul majd.

Megosztás
Címkék

Iratkozzon fel napi hírlevelünkre

A Facebook drasztikusan korlátozza híreink elérését. A hírlevelünkbe viszont nincs beleszólása, abból minden munkanapon értesülhet a nap 7 legfontosabb híréről.